· 

Baanatletiek Voorne Atletiek Jeugd beleeft prachtig weekend tijdens NK Junioren 2019.

 

Drie atleten van Voorne Atletiek, Luc Giele , Anne Kerklaan en Maud van Sintmaartensdijk, hebben Voorne Atletiek vertegenwoordigd tijdens de Nederlandse Kampioenschappen AB Junioren.


Anne mocht zondag in Alphen aan de Rijn starten op de 200m. Met een nieuw PR in 26,58 werd zij in een mooi sterk veld keurig 13e van Nederland. Een prestatie om trots op te zijn (haar trainers zijn dat in elk geval wel).
Luc zijn prestatie van vrijdag is natuurlijk al uitgebreid benoemd, maar zaterdag stond hij alweer aan de start van de 400m (zonder horden). Een sterk deelnemersveld waarbij slechts de 2 snelste van de serie en de 2 tijdsnelsten overige door zouden gaan. Dat betekent dat je een toptijd neer moet zetten.

In zijn serie werd hij 3e, echter in de 3e serie werd zo hard gelopen dat daar de nummers 3 en 4 sneller waren. Luc werd uiteindelijk 20e van Nederland. Zeer zeker een prestatie waar hij superblij en trots mee kan zijn.
Maud, nu nog MJC, had zich gekwalificeerd om mee te doen met de 800m bij de MJB categorie. Natuurlijk op voorhand al een fantastisch resultaat. Vrijdag mocht zij starten in een van de 3 series (30 atleten) waarbij slechts de 8 snelsten op zaterdag de finale mogen lopen. Helaas behoorde Maud daar niet bij, maar deze ervaring neemt ze mooi mee naar de volgende keer, want ongetwijfeld staat ze volgend jaar weer aan de start.

 

Daarnaast hebben een aantal atleten (pupillen en junioren) mee gedaan met de Regio-ontmoeting in Gorinchem. Gecombineerde teams uit verschillende regio's namen het in een meerkamp tegen elkaar op. Regio Rijnmond heeft daar de titel behaald.

 💪

Kortom Voorne Atletiek was afgelopen weekend actief bij verschillende baanwedstrijden met prachtige resultaten. Mooi om met zo'n gevoel de vakantie in te gaan, voor zowel de atleten die de prestaties natuurlijk hebben behaald als de trainers die wekelijks met deze atleten werken om deze prestaties neer te zetten.