· 

Joey en Kim van T Verlaat in actie bij triathlon in Holten.

Joey van T Verlaat heeft voor het eerst deelgenomen aan een Continental Cup triathlonwedstrijd. Hij kwam na het zwemmen achter in de grote groep weer aan wal, verloor een aantal seconden door een slechte wissel en dat werd hem uiteindelijk fataal. Het was niet de eerste keer dat hij in de eerste groep achter het peleton eindigde. Tijdens het fietsen belemmerden krampen een beter resultaat. Uiteindelijk kwam Joey na het lopen als 56e over de finish. Een goede ervaring rijker! Joey: “Ik ben niet tevreden met het eindresultaat, maar ik weet dat als de eerste transitie beter verloopt alles anders was geweest. Ik voelde me sterk en tankte vertrouwen voor het zwemonderdeel. Ik wil hierop voortborduren naar de volgende race waarin ik met het Munster Bundesligateam in Tubingen in actie kom.”

Kim van T Verlaat was op haar verjaardag alles behalve gelukkig met haar race bij de ETU Junior Cup Holten. Kim: “Niet mijn race, niet mijn dag. Wel leuk om te kunnen racen op m'n verjaardag.  Zwemmen voelde okay, maar de fiets op in de laatste groep. Met lopen niet eruit kunnen halen wat erin zat, de warmte maakte het er niet makkelijker op. Voor meer gekomen en op meer gehoopt, maar als 30e over de finish met wel opnieuw een mooie ervaring met de 3e start in Holten! Nu weer aan de bak richting het NK over 2 weken waar ik het eerste deel van dit seizoen mee eindig."


De foto's van Joey en Kim komen van hun Facebookpagina. Een van de foto's van Joey is van de hand van Christie Brouwer. De overige makers zijn ons niet bekend al zal er zeker een foto van moeder Sonja bij zitten.....