· 

TVS90 Triathlon Mannen 1e divisie in Holten.

Er werd niet alleen in Nuenen door TVS90 teams gestreden in de Teamcompetities Triathlon dit weekend. De mannen van de eerste divisie stonden zaterdag aan de starten in Holten. Hidde schreef een verslag over de goede stappen die er weer in die richting van de eredivisie zijn gemaakt 💪

 

'Afgelopen weekend stond alweer wedstrijd nummer 4 op het programma voor de mannen van de eerste divisie. Bij een goede prestatie van TVS’90 komt de promotie naar de Eredivisie weer een stap dichterbij. Om deze prestatie te leveren moest er in het snikhete Holten een sprintafstand afgelegd worden.

 

Persoonlijk voelde de eerste slagen met zwemmen goed en kon ik zo rond de 10e plek de eerste boei ronden, aangezien ik blij was met deze positie en mijn armen en rug redelijk in de verzuring zaten, heb ik maar besloten geen rare dingen te doen en deze plek vast te houden.

Op de foto's Hielke Schurer (links), Ruben van Dijk en Martin Nieuwstraten (rechts).

Na de eerste wissel zat ik samen met iemand van TC Twente net achter de kopgroep van 5 man. Achter ons kwam er een grote groep aan van +- 15 mannen aan die goed aan het samenwerken waren. Hierdoor in overleg met de andere atleten besloten ons rustig terug te laten zakken. Helaas waren er geen andere TVS’ers te zien in deze groep. Voordeel hiervan was wel dat ik hierin geen trap teveel heb gedaan.

Na een paar kilometer was ook de kopgroep gepakt en waren we één grote groep. Door het warme weer en twee keer het beklimmen van de Holterberg werden hieruit nog enkele renners gelost, maar we kwamen toch met een groot aantal triatleten aan bij de tweede transitie.

 

Na een goede wissel op ongeveer de 10e plek de wisselzone uitgerend en daarna begon de echte strijd. Gevoelsmatig niet superlekker gelopen, maar met het enorm warme weer had denk ik bijna iedereen hier wel last van. Gelukkig had de organisatie veel drinkposten en douches langs het parcours geplaatst. Iedereen was hierdoor slechts aan het sudderen in plaats van overkoken.

 

Ook na afloop van de finish hebben alle triatleten zoveel natte sponsen over zichzelf heen uitgeknepen dat het een beetje op een sexy rapvideo begon te lijken (jammer dat we dit hebben gemist, afz. redactie)

 

Uiteindelijk persoonlijk gefinisht met een 6e plaats en met TVS als 5e geëindigd. Doordat we hiermee onze directe belagers achter ons hebben gehouden, staan we al met een been in de Eredivisie, waar iedereen enorm blij mee is!'