· 

TVS90 triatleten op diverse fronten actief afgelopen weekend.

Het was een vol weekend. Met 2 dames aan de start van een full distance; 3 heren op een halve afstand. En nog vele leden aan de start van kortere afstanden. De verslagen stromen binnen en we zullen deze de hele week door delen op de Facebookpagina. 


Linda van der Ham van Triathlonvereniging Spijkenisse (TVS90) heeft dit weekend een topprestatie geleverd door als 277e over de finish te komen van de hele triathlon van het Duitse Roth: Challenge Roth.

Linda kan nu bijgeschreven worden op de adellijst van TVS90 waarop tot op heden te weinig vrouwen vertegenwoordigd zijn. Linda geeft met haar debuut het mooie voorbeeld voor de andere vrouwen.

 

Je moet even inzoomen (witte top, vlak voor de finishboog) maar op de foto ziet u Linda van der Ham vlak voor de finish in Roth. 

Linda beëindigde de volledige triathlon in een tijd van 12 uur, 38 minuten en 27 seconden en kwam daarmee als 277e over de finish. Grote klasse! Een topprestatie!!! Gefeliciteerd namens iedereen bij TVS en Sport op Voorne Putten.

 

De tracktijden van Linda:

* Zwemmen: 1 uur 26 min 54
* Wissel: 3 min 53
* Fietsen: 6 uur, 21 minuten en 36 seconden. 
* Wissel: 4 minuten 34
* Hardlopen: 4 uur 41 minuten en 31 seconden.


Mark van Gelder (TVS90) nam zondag in Zweden deel aan de Ironman 70.3 Jönköping (triathlon). Dat is een halve triathlon.

 

Mark kwam na 5 uur 30 minuten en 31 seconden over de finish. Mark van Gelder ging voor zijn halve afstand over de grens. Zijn overigens prima eindtijd van 5:30:31 was niet waar hij vooraf op had gehoopt. De pittige golven tijdens het zwemmen waren zwaar. Tijdens het fietsen werd hij toch verrast door de heuvels (die zijn we hier niet gewend). En gedurende het lopen kreeg hij last van zijn kuiten. Maar al met al heeft hij toch volle bak kunnen racen en kijkt hij tevreden terug op zijn racedag!

 

Namens Sport op Voorne Putten: gefeliciteerd Mark!

 

De afzonderlijke tracktijden:
* Zwemmen: 40 min 21
* Wissel: 2 min 09
* Fietsen: 2 uur, 52 minuten en 9 seconden. 
* Wissel: 2 minuten 59
* Hardlopen: 1 uur 43 minuten en 08 seconden.


De halve triathlon van Didam.

Op de halve van Didam stonden zaterdag 2 TVS'ers aan de start. Robert Hol (5:08:44) en Wesley Bouman (4:49:48) gingen op dit parcours aan de bak. ‘Een absolute aanrader!’ Aldus Robert.

Robert startte in Didam op de halve al in voorbereiding op zijn IRONMAN in Hamburg op 28 juli. Door een achillespeesontsteking was het de vraag of hij wel kon deelnemen. Door de 010 triathlon de cancelen, een week rust te houden en wat minimaal te hardlopen herstelde dit gelukkig goed en kreeg hij groen licht voor Didam! Hieronder zijn verslag:

'Didam is best een stukje rijden, dus maar de dag ervoor een nachtje in de buurt geboekt om zo bijtijds in Didam aanwezig te zijn. Vroeg op, wat boterhammen met stroop naar binnen gewerkt, spullen gepakt en op weg. Auto geparkeerd, stukje lopen en registreren maar. Eerste indruk, wat ziet dit er goed georganiseerd uit. Borden geven aan 24,2 graden watertemperatuur, wat betekent wetsuit bij de halve. Dat is al een opsteker. Materiaal incheck en daarna spullen gereed maken. Daar kom ik Wesley Bouman tegen, dus nog een TVS'er aanwezig. We babbelen even en wensen elkaar succes. Wetsuit en andere zwemspullen mee naar de zwemstart.

8:30 uur start en het gaat er ruw aan toe, pas na de eerste boei wordt het rustiger. Bam klap op mijn neus, tja hoort erbij. Eindelijk kan ik in mijn eigen ritme komen na die beuk. Na 37:29 word ik op een steile trap uit het water getrokken. Later terugkijkend dik 2km gezwommen.

Naar de wissel, spullen aan en gaan. 40 km/u op de teller dus dat gaat lekker, tot het eerste stuk wind tegen, die alleen maar sterker werd. Het lichaam voelt best moe aan, tja komt natuurlijk door de trainingsarbeid van voorgaande dagen. Het gemiddelde zakt wat en ik bedenk mezelf je moet 4 rondjes zo, dus gas terug. Uiteindelijk toch 2:30 gefietst op 90 km.

Fiets in het rek loopspullen aan op weg om lekker een stukje te rennen (8 rondjes). Met sub 5 in gedachte en de van te voren afgesproken 5min/km te lopen moet het precies passen. Tot het derde rondje, dan krijg ik een Dumoulinnetje. Die Dixies staan een stuk van het loopparcours af maar het is niet anders. Ik vervolg mijn weg en neem voor om wat dingen uit te proberen voor over 3 weken. Goed drinken, koelen en cola in de laatste twee rondjes. In 5:08:44 finish ik, redelijk fris en zeker voldaan’.

 

De dag erna kon hij blij concluderen dat de achillespees geen reactie gaf op deze race. En hij kan vol vertrouwen de laatste fase van zijn voorbereiding in!


Afgelopen weekend stonden zowel het 3e als 4e divisieteam in het Limburgse Stein aan de start bij de Heren Teamcompetities Triathlon!

 

ChristianArjen en Virgill gingen van start in de 3e divisie en pakten met een tijd van (resp.) 1:10:16, 1:17:28 en 1:21:44 op de sprintafstand een prima 17e plaats.

Christian vertelt: “Na mijn debuut in de 2e divisie vorige week in Nuenen, stond de telefoon afgelopen week rood gloeiend van andere teams binnen de vereniging of ik voor hun kon starten in Stein. Een non-stayer wedstrijd stond er op het programma voor de 3e divisie. Vroeg uit bed, fiets in de auto, op de snelweg alvast een waaier gevormd met de andere deelnemers die richting het zuiden vertrokken.

15 minuten na de 4e divisie was het onze beurt om 1 ronde van 750 meter te zwemmen. Na het startschot kon ik aardig mee in de grote groep, elke slag voelde goed en ik liep het laatste deel zelfs in op de zwemmers voor me (dit gebeurt me niet vaak), bij het opgaan van die trap was het even file en daarna een lange sprint richting de fietsen, gauw helm op, startnummer om en snel naar het fietsparcours (een t1 tijd van 3 minuten laat wel blijken hoelang die sprint was).

Onder luid applaus van onze supporters de fiets op en richting de slingerberg (gem 5% met steilste stuk 12%). De benen voelde super en kon lekker doortrappen, mensen inhalen is goed voor de motivatie en elke km werd ik gemotiveerder, door uitstekende parcourskennis van Arjen wist ik precies waar ik terug moest schakelen om die slingerberg op te rijden en daarna kon ik meteen weer doorschakelen en op de grote plaat richting mijn loopschoenen. Gauw van de fiets, schoenen aan en weg!

We weten allemaal dat Limburg weinig vlakke wegen heeft en was ook het loopparcours glooiend, ik kon een lekker tempo aanhouden en had aan het einde de deelnemers van TVS 4e divisie in het oog en die werkte als een rode lap op een dolle stier, nog een beetje gas erbij en gefinisht rond de 1:10. Een mooie 20e plaats voor het team behaald”

 

De mannen van de 4e divisie startten met Gerard VosPiet en Gerard Dullemond. Met een tijd van (resp.) 1:25:13 en 1:25:36 zaten Gerard V. en Piet dicht bij elkaar. Gerard D. vond het heuvelachtige parcours zwaar, maar was terecht trots op de finish. De mannen waren met een 29ste plaats hekkensluiter in deze volle en soms toch wel sterke competitie.

 

TVS bedankt in deze drukke tijden de atleten die aan de wedstrijden hebben deelgenomen. Met de drukke wedstrijdschema's zijn de teams soms lastig vol te krijgen maar gelukkig zijn er op het laatste moment altijd mannen die bereid zijn om in te vliegen. Gefeliciteerd met jullie prestaties!  


Goede resultaten in Herkingen!

Voor het derde achtereenvolgende jaar werd door GO Triathlon de 1/8 en ¼ afstand in Herkingen georganiseerd. Dezelfde organisatie welke eerder dit jaar de Brouwersdam editie organiseerde en waar een heel groot aantal leden van TVS aan de start stonden. Door het drukke seizoen, de voorbereidingen op andere afstanden en niet te vergeten de wedstrijden in de teamcompetities stonden er in deze editie slechts 5 TVS leden aan de start. Maar deze deden prima zaken!

 

Hidde Weersma werd 2e overall bij de heren. Na al zijn stayerwedstrijden in de wedstrijden van de 1e divisie, vond hij het prettig om eens een race te kunnen draaien waarin dit niet is toegestaan en zo zijn eigen tempo te kunnen bepalen. En dit ging hem goed af! Helaas geen onderlinge strijd doordat de nummer 1 en de nummer 2 (Hidde) in een andere serie zaten. Hij kon dan ook niet zien, buiten dat hij op de eerste positie in zijn eigen serie liep, waar de rest van de tegenstand zat. Wellicht had hij zijn tijd van 1:01:26 dan nog wat scherper kunnen stellen. Maar uiteindelijk heeft hij een plezierige en goede race gehad en raadt iedereen aan zich hier volgend jaar ook in te schrijven!

 

Marcel was de 2e man bij TVS die op Flakkee aan de start stond. En ondanks dat hij zonder wetsuit naar eigen zeggen nog niet zo goed weet hoe hij moet blijven drijven (wetsuit was niet toegestaan) heeft ie op de overige onderdelen een flinke verbetering gemaakt t.o.v. het vorige jaar. Hij finishte in een totaaltijd van 1:14:00. En, wat hij zelf met terechte trots kenbaar maakte: Hij werd eerste man in zijn age-group! Buiten dat finishte hij tussen al het jonge geweld als 22e overal waardoor hij toch 122 deelnemers achter zich liet. Het harde werken en vele oefenen word goed beloond!

 

Karin en Annaliese namen de honneurs voor de dames waar. De door in de afgelopen weken door blessureleed geteisterde Karin had alles op alles gezet om hier toch te kunnen starten. En dat is gelukt! Met een goede tijd van 1:34:28 behoorde zij in de bovenste helft van haar age-group. Annaliese kwam daar vlak achteraan in 1:36:03 en greep net als Marcel de eerste plaats in haar klasse. Van beide dames prestaties waar ze heel trots op kunnen zijn!

 

Een beetje eenzaam startte Mark Linde op de 1/4 afstand als enige TVS'er. Deze rappe zwemmer komt in zijn triathlons vaak als eerste het water uit en dat was in dit geval niet anders. Met een tijd van 2:19:28 pakte óók hij een spreekwoordelijke podiumplaats en finishte op een 3e plek in zijn leeftijdscategorie M55.

 

Een klein clupje. Maar met al deze prestaties hebben ze TVS weer goed in de kijker gespeeld. Gefeliciteerd allen!


Het jeugd en junioren circuit!

Het podium voor de jonge NTB-leden.

 

Speciaal voor de jongste triathleten heeft de Nederlandse Triathlon Bond een competitie ontworpen bestaande uit 7 individuele en 2 teamwedstrijden. Individueel en als vereniging zijn er hier punten te scoren. Afgelopen zondag was het de beurt aan Utrecht. Die dankzij de inzet van vele vrijwilligers er een goed georganiseerde en mooie dag voor onze jongeren hebben gemaakt.

 

Door de prestaties van Liselotte, KimJitske, Thijs, Mart en Roel samen hebben ze die dag plek nummer 2 in het verenigingsklassement veilig gesteld! En omdat ze het zelf het beste kunnen vertellen hieronder het verslag van Jitske (met startnummer 010!): ‘We mochten al vroeg van start. En het was dus een tijdritstart, dus om de 10 seconde ging er iemand weg (jongens en meiden door elkaar). Mart was iets voor mij gestart en Thijs 10 seconden voor mij. Met zwemmen kwam ik eerst bij Thijs en toen kwamen wij samen bij Mart aan. Het was dus wel leuk dat we met drie TVS'ers het water uit kwamen. Op de fiets waaide het vrij hard en na een tijdje ging het een beetje regenen. Dat vond ik zelf wel leuke omstandigheden maar het maakte het ook wel heel zwaar. Op de fiets kwam Kim mij erg snel voorbij. En met lopen kwamen Roel en Mart me knetterhard voorbij geraced. Het was een zwaar loop parcours met veel bruggetjes, een tunneltje en zelfs het laatste stuk over het gras. En toen was het ook nog eens langer dan 5 kilometer! Al met al wel tevreden met mijn eigen race en volgens mij de rest ook! De massage achteraf was erg welkom. En Kim was tweede dus die mocht nog even op het podium shinen!’

 

Zondag is alweer de volgende wedstrijd uit dit circuit. Deze is zelfs het NK voor de jeugd en de junioren. Ze hebben zich gezien deze wedstrijd allemaal goed voorbereid. Gefeliciteerd met jullie prestaties en succes aanstaande zondag! De foto's zijn van Christie Brouwer.


Kim van T Verlaat kwam bij de jeugd in actie bij de Triathlon Utrecht (zie ook hierboven) en behaalde het podium!!! Zoals gebruikelijk deed ze op haar sociale media een persoonlijk verslag van de wedstrijd. 

Kim: "Het contrast met vorige week in Holten was vanochtend om kwart voor 10 opmerkelijk rondom het recreatiepark in Utrecht. Geen koelvesten maar extra jasjes om warm te blijven, en behalve de lagere temperatuur stond er ook een flinke wind én kregen we onderweg nog een regenbui over ons heen. Na mijn start kwam een zwemonderdeel om snel te vergeten, dizzy kwam ik uit het water (lees 'werd ik het water uitgetrokken') en na een wissel - waar ik mijn helm, waarschijnlijk door de koude handen, niet lekker op kreeg - sprong ik de fiets op waar we een kleine 23 kilometer aflegden in tijdritvorm. Elke 10 seconden startte een atleet aan het zwemmen, waardoor er een niet stayer wedstrijd ontstond en jongens en meiden door elkaar reden. Niet bij te houden waar je in het veld zou liggen hoorde ik dat ik op een virtuele 3e plek lag na een zwaar en moeilijk fietsonderdeel. De wissel uit voelde het lopen direct goed en kwam ik - met een eerste looptijd - als 2e over de streep achter een erg sterke Robin! Niet helemaal tevreden over het verloop van de race, maar mooi om op het op-een-na-hoogste treetje te mogen staan en erg blij over het lopen! Een mooie laatste prikkel naar het NK volgende zondag in Klazienaveen!"