· 

Rosanne Boere met Nederlands Damesteam bij ELTK.

De Jeugdige Rosanne Boere speelt met het Nederlands Damesteam op het ELTK in Italië.

 

Op de eerste twee dagen van het ELTK, dat dinsdag begonnen, is wordt er strokeplay gespeeld. Van de scores van de zes teamleden mag de slechtste score beide dagen worden geschrapt. De beste acht teams na twee dagen strokeplay komen in de eerste flight van het matchplay-gedeelte. De nummer 1 na twee dagen strokeplay speelt in de eerste ronde matchplay tegen de nummer 8, nummer 2  tegen nummer 7 etc. Hieruit komen uiteindelijk twee finalisten naar voren, die landen spelen op de slotdag om het goud. 

 

Het damesteam, gecoacht door Niels Kraaij en Tim Nijenhuis, lijkt niet te gaan stunten op Sardinië. Het team is noodgedwongen aangevuld met een paar meisjes uit de B-selectie en dat lijkt zich te vertalen in de scores. Na één ronde zijn zij terug te vinden op de 17de plaats met een score van +10, op geruime afstand van koploper en gastland Italië dat ruim aan de leiding gaat op -17. Romy Meekers en Zhen Bontan vormen met hun ervaring het hart van het damesteam en zij hadden dan ook de beste rondes op dinsdag. Beiden gingen rond in 72 slagen rond, wat gelijk staat aan het baangemiddelde. Rosanne Boere had van de zes landgenoten de minste dag en haar 77 (+5) werd dan ook geschrapt.

 

 

Nederland: Charlotte Roodenburg, Daphne van Son, Noa van Beek, Romy Meekers, Rosanne Boere en Zhen Bontan. 

Coaches: Niels Kraaij en Tim Nijenhuis.

(bron: website Rosanne Boere)(de foto is van Ronald Speijer)

Update woensdag 10-07-2019:

Rosanne Boere doet verslag van haar strokeplaywedstrijden tijdens het ELTK op Sardinië (Italië).

Rosanne: “De strokeplaywedstrijden zitten erop. Dinsdag +5 en woensdag +11 gelopen. Jammer, ik had wat pech, op hole 9 sloeg ik een bal in de boom en op 18 een bal eruit. Voor de rest wel tevreden. Morgen matchplay . Ondanks dat het nog erg warm is stond er gisteren aardig wat wind. Maar wat een prachtige baan!”

Update donderdag 11-07-2019:

Rosanne Boere verliest matchplay van IJslandse tijden ELTK op Sardinië (Italië).

 

Helaas mijn matchplay 5/4 verloren. Ik liep heel erg goed, maar mijn tegenstander is de beste uit team IJsland. Zij is al een paar jaar ouder en heeft hcp 0. Ik sla best ver, maar zij sloeg echt nog veel verder. Dus een pittige partij. Ik liep t/m 14 +3, maar dat ging ik dus niet redden. Daarna ben ik caddie bij Noa geweest. De andere dames hebben TOP gespeeld. We wonnen uiteindelijk met 4-1 van IJsland. We hebben het zeer gezellig samen en nog steeds erg warm. Morgen tegen Turkije. .

Update vrijdag 12 juli 2019: 

2e dag matchplay ELTK Nederland-Turkije. Net als gisteren 4-1 gewonnen. Samen met Noa de foursome met 3/1 gewonnen. Daarna ben ik bij Charlotte gaan caddien. Dat doen we iedere keer bij iemand als we klaar zijn.

Morgen laatste dag en weer een vroege start: 07.00 uur. Foursome met Charlotte Roodenburg tegen België. Ik heb het reuze naar mijn zin! Gezellig met de meiden en Tim en Niels.

Update zaterdag 13 juli 2019:

Rosanne: "Het zit erop. Nederland - Belgie. Met 3-2 verloren. In de ochtend de foursome met Charlotte 3/2 verloren. Jammer, maar het is niet anders. Zhen en Noa wel gewonnen. Het was een mooie ervaring. Zhen, Romy, Noa, Daphne, Charlotte BEDANKT!!! Het was waanzinnig. Tim en Niels ook bedankt voor de goede zorgen. Morgen vliegen we weer terug naar huis, ik had dit niet willen missen."