· 

Remco Schouten en Thalita de Jong winnen Wielerronde Abbenbroek

Zaterdag 13 juli werd de Wielerronde van Abbenbroek verreden. Bij de Sportklasse ging de overwinning naar John Roos. Bij de Vrouwen won Thalita de Jong en bij de Mannen Remco Schouten.

Marathonschaatser/Wielrenner Remco Schouten heeft de aantrekkelijke wedstrijd bij de UCI Elite/Beloften/Amateurs gewonnen. Hij kwam na twee uur solo aan de finish. 

 

Een mooi, groot peleton stond in het idylische Abbenbroek aan de start. Om kwart voor één werd het peleton op gang geschoten en het duurde tot half koers voordat er zich een echte kopgroep vormde. Was het eerste uur dan saai? Allesbehalve. Verschillende demarrages vonden tevergeefs plaats en het rennersveld reed regelmatig in verschillende groepen over het vier kilometer lange parcours. In het eerste uur werd maar liefst 47,5 km afgelegd! Toen formeerde zich een 12 renners tellende kopgroep. Achter de kopgroep formeerde zich uiteindelijk na veel strijd een 11 renners tellende tweede groep die in de laatste ronde de moegestreden en slecht samenwerkende eerste groep achterhaalde. Het peleton met de overige renners was al snel geklopt.

De groep was te groot voor een groepssprint en dat 

was voor Remco Schouten de reden om de benen te nemen. Hij bereikte na 1 uur 52 minuten en 52 seconden solo de finish bij het dorpsplein (80 km). Op een paar tellen won Raymond Kreder de spurt van de eerste groep. Hij versloeg Nils Wolffenbuttel en Spijkenisser Jordi Talen. Voor een filmpje van de finish, klik hier. Voor meer filmpjes, zie onze Facebookpagina. Klik hier


Ook bij de Vrouwen ontwikkelde zich een enerverende wedstrijd met een door blessures geplaagde (veldrijden)topper als winnaar: Thalita de Jong. Zij maakte deel uit van een kopgroep van drie rensters: Thalita de Jong, Lonneke Uneken en Nathalie van Gogh. De laatste was deze winter nog winnaar van de NK Strandrace in Rockanje. De drie dames waren na 60 km in 1 uur 27 minuten en 8 seconden duidelijk de sterksten. Thalita won met kramp in de kuiten tot haar eigen verbazing de sprint van Lonneke Uneken. Op twee tellen reed

Nathalie van Gogh naar de derde plaats. 

 

Op 48 tellen streed een groep van 5 rensters om de overige ereplaatsen. De sprint van het vijftal werd gewonnen door Merel Hofman vóór Marieke van Witzenburg, Céline van Houtem en Kylie Waterreus (jazeker, dochter van voormalig PSV keeper Ronald Waterreus). 


Voor alle uitslagen, klik hier.