· 

Daan van Sintmaartensdijk 6e in het eindklassement Zeeuws Wielerweekend.

Daan van Sintmaartensdijk heeft met de districtsploeg Zuidwest deelgenomen aan het Zeeuws Wielerweekend. Dat is een wedstrijd in de Road Series voor U23. Speciaal opgezet voor Nederlandse en Belgische Beloftenrenners. Vrijdagmiddag een proloog en zaterdag een rit in lijn.

 

Daan: "De Tijdrit ging op zich wel goed. Alleen aan het einde kon ik niet echt doortrekken waardoor de tijd misschien tegenviel, maar het gevoel was goed." Daan eindigde op anderhalve minuut van winnaar Florian Vermeersch op de 52e plaats. Tweede werd Wessel Krul (laatst nog podium tijdens NK tijdrijden), derde was Jasper de Plus.

 

Gisteren was de rit in lijn. Daan bereikte het podium. Hij werd achter Laurens Rex en Arne Marit derde. Arne werd eindwinnaar van de tweedaagse. Daan eindigde op de 6e plaats in het eindklassement. Een goede prestatie!!!

Daans reactie op de wegkoers: "Er was veel zijwind. Dat ligt me goed. In het begin van de wedstrijd zat het wat tegen waardoor ik niet goed in de wedstrijd zat. Er reed een groepje weg. Ik zat in het peleton dat stil viel. Daarop besloot ik de sprong naar de kopgroep te wagen. Dat lukte! In de slotfase veel ontsnappingspogingen. Veel werd hersteld. Iedereen ging kapot naar de finish en ik kon een mooie derde plaats in de wacht slepen."