· 

Daan Hoole rijdt tot en met zondag de Giro Valle d'Aosta (Italië).

16-07-2019. Woensdag is de Giro Valle d’Aosta van start gegaan, een van de zwaarste beloftekoersen. De zege in de proloog is gegaan naar Jacob Hindsgaul Madsen. De 19-jarige Deen klokte na 2,7 kilometer de snelste tijd, voor de Nederlander Daan Hoole en de Italiaan Antonio Puppio.

 

Daan Hoole werd vooraf tot de favorieten gerekend, aangezien hij in Ede naar de nationale tijdrittitel wist te snellen. De renner van SEG Racing Academy reed ook een prima tijd, maar zijn Deense concurrent Madsen was net een tikkeltje sneller. Hierdoor mag Madsen morgen in de leiderstrui van start gaan.

De Giro Valle d’Aosta is jaar toe aan zijn 56e editie en kende in het verleden winnaars als Pavel Sivakov, Thibaut Pinot en Fabio Aru. De Italiaanse rittenkoers duurt tot en met zondag.

 

Het belooft een bijzonder zware editie te worden, met aankomsten op Saint Gervais Mont Blanc en Cervinia.

 

Giro Ciclistico della Valle d'Aosta Mont Blanc 2019 (2.2U)
Uitslag Prologue - Aosta › Aosta (2.7km)

1  Jacob Hindsgaul Madsen   3:17
2  Daan Hoole SEG Racing Academy 0:01
3  Antonio Puppio Kometa Cycling Team ,,
4  Daniel Tulett Team Wiggins Le Col 0:02
5  Mads Østergaard Kristensen   ,,
6  Stan Van Tricht   0:03
7  Lennart Jung Herrmann Radteam ,,
8  Miguel Heidemann Herrmann Radteam 0:04
9  Theo Nonnez Equipe continentale Groupama-FDJ ,,
10  Ide Schelling SEG Racing Academy 0:05

17-07-2019. 

De Nederlander Ide Schelling (supertalent van SEG Racing Academy en ploeggenoot van Zuidlander Daan Hoole) heeft vandaag de 1e bergetappe van de Giro Valle d'Aosta gewonnen. Hij won de sprint van zijn twee medevluchters Maxime Chevallier en Mauri Vansevenant en name de leiding over van de Deen Jacob Hindsgaul Madsen in het algemeen klassement. Ide Schelling heeft ook de berg- en puntentrui.

 

Daan Hoole, die gisteren keurig 2e werd in de proloog, eindigde vandaag op de 13e plaats. Hij finishte met zijn twee buitenlandse ploeggenoten Alexander Evans (Australië) en Barnabas Peak (Hongarije) op 12 minuten en 12 seconden op de plaatsen 11, 12 en 13 van de daguitslag. In het algemeen klassement staat Daan nu elfde! Een prima prestatie tot nu toe! SEG Racing Academy doet het goed. Het vijfmansteam bezet met Adam Hartley ook nog eens de 4e plaats in het algemeen klassement.

 

Ook donderdag moet er weer veel geklommen worden in deze zware Beloftenwedstrijd. De etappe over 137,6 km start in Aumavilles en eindigt na een bvergachtig parcours in Valsavarenche. 

 

Etappe 1: SAINTE-FOY-TARENTAISE / SAINT-GERVAIS MONT-BLANC

Aankomst volgorde

Km 126.000 - gemiddeld 34.317 km / h
 

Algemene classificatie

Km 128.700 - gemiddeld 34.525 km / h
1.   SCHELLING Ide 
SEG RACING ACCADEMY
  3:40:18 "   1.   SCHELLING Ide 
SEG RACING ACCADEMY
  3:43:40 "
2.   CHEVALIER Maxime 
VÉLO CLUB PAYS DE LOUDÉAC
naar   0 "   2.   CHEVALIER Maxime 
VÉLO CLUB PAYS DE LOUDÉAC
naar   0 "
3.   VANSEVENANT Mauri 
EFC - L & R - VULSTEKE
naar   02 "   3.   VANSEVENANT Mauri 
EFC - L & R - VULSTEKE
naar   15 "
4.   HARTLEY Adam 
SEG RACING ACCADEMY
naar  01'21 "   4.   HARTLEY Adam 
SEG RACING ACCADEMY
naar  01'34 "
5.   GUGLIELMI Simon 
ECC GROUPAMA FDJ
naar  01'51 "   5.   GUGLIELMI Simon 
ECC GROUPAMA FDJ
naar  01'52 "
6.   PALLESEN Jeppe Aaskov 
DENEMARKEN NATIONAAL TEAM
naar  02'25 "   6.   PALLESEN Jeppe Aaskov 
DENEMARKEN NATIONAAL TEAM
naar  02'30 "
7.   BELLICAUD Jérémy 
BOURGOGNE / FRANCHE-COMTÉ
naar  02'34 "   7.   BELLICAUD Jérémy 
BOURGOGNE / FRANCHE-COMTÉ
naar  02'52 "
8.   DEVAUX Thomas 
BOURGOGNE / FRANCHE-COMTÉ
naar  02'34 "   8.   DEVAUX Thomas 
BOURGOGNE / FRANCHE-COMTÉ
naar  02'58 "
9.   LEYMAN Celestin 
EFC - L & R - VULSTEKE
naar  04'23 "   9.   LEYMAN Celestin 
EFC - L & R - VULSTEKE
naar  04'32 "
10.   EJGU Miljoen Beza 
DIMENSIEGEGEVENS VOOR QHUBEKA CON
naar  07'44 "   10.   EJGU Miljoen Beza 
DIMENSIEGEGEVENS VOOR QHUBEKA CON
naar  08'11 "

 

De website van de wedstrijd in Italië in de bijgaande link: klik hier.

18-07-2019.

De tweede etappe van de Giro Valle d’Aosta is gewonnen door Kevin Inkelaar. De 22-jarige Nederlander – uitkomend voor de opleidingsploeg van Groupama-FDJ – kwam als eerste boven op de Valsavarenche. Ide Schelling verloor de leiderstrui aan de Fransman Jérémy Bellicaud.

 

Gisteren zagen we Nederlands succes in de Giro Valle d’Aosta. Ide Schelling (ploeggenoot van Daan Hoole bij SEG Racing Academy) wist in de etappe naar Saint-Gervais Mont-Blanc uit de greep te blijven van de favorieten. De 21-jarige renner van SEG Racing Academy bleek in de finale sneller dan zijn medevluchters Maxime Chevalier en Mauri Vansevenant, waardoor hij ook de leiderstrui wist te veroveren van de Deen Jacob Hindsgaul. 

 

Onrustig begin

Met Schelling in de leiderstrui begon het peloton vandaag aan een zware bergetappe van Aymavilles naar Valsavarenche. De renners kregen onderweg de nodige klimmetjes voor de wielen geschoven, maar de beslissing moest toch vallen op de slotklim. Schelling en co finishten ditmaal op een hoogte van maar liefst 1960 meter. Al moesten de coureurs eerst nog aan de voet van Valsavarenche komen.

Het begin van de etappe was zeer onrustig, aangezien verschillende renners probeerden weg te komen. Zo waren er aanvallen van favorieten als Einer Rubio (de nummer twee van de voorbije Giro d’Italia U23) en Ilan Van Wilder, maar de vroege vlucht werd uiteindelijk gevormd door onder meer Cristian Scaroni, Marco Lolli, Jaron Wydooghe, Jérémy Bellicaud, Martin Lavrič en Kevin Inkelaar.

Pech voor Schelling, succes voor Inkelaar 

Het tempo leek (eindelijk) wat te zakken, maar plots kreeg leider Schelling af te rekenen met een lekke band. De Nederlander verloor plots twee minuten en wist nooit meer vooraan te sluiten. Waar de ene Nederlander pech had, kende de andere Nederlander een superdag. Inkelaar wist zijn medevluchters namelijk uit het wiel te rijden op de slotklim van Valsavarenche, op weg naar een fameuze solozege.

En dus kregen we na Schelling een tweede Nederlandse ritwinnaar in deze Giro Valle d’Aosta. In de schaduw van Inkelaar wist de Fransman Bellicaud de leiderstrui over te nemen van Schelling, die nu vierde staat in het klassement. Schelling voelt nu de hete adem van ritwinnaar Inkelaar in zijn nek.

Daan Hoole is een tijdrijder, maar (nog) geen berggeit. Hij eindigde op 34 minuten en 2 seconden als 81e van de dagwinnaar. In het algemeen klassement zakt Daan daardoor ook weg uit de top van het klassement. Hij staat nu 56e op 39 minuten en 35 seconde van de nieuwe klassementsleider Jeremy Bellicaud.

19-07-2019.

Daan heeft de finish in de 3e etappe niet bereikt. Het was de tweede opeenvolgende bergetappe die voor Daan teveel werd. De exacte reden van Daans afstappen is ons onbekend. Het verslag van Wielerflits, klik hier.