· 

Jubileumtoernooi vv Hellevoetsluis

Het toernooi om de Jan de Bakker Bokaal was ca. 30 jaar lang dé opening van het voetbalseizoen op Voorne-Putten en is daarmee een belangrijk onderdeel van de historie van voetbalvereniging Hellevoetsluis.

 

Toen nog op zondag, namen de meeste zondagclubs van Voorne-Putten en Rozenburg deel aan dit toernooi, waarbij iedereen het na de zomerstop weer leuk vond om elkaar te zien en bij te kletsen. Ca. 1.500 tot 2.000 toeschouwers waren er dan ook altijd op het terrein om de verrichtingen van bijvoorbeeld Hellevoetsluis zondag, Nieuwenhoorn, Rockanje, OVV, PFC, Abbenbroek, WRW en OHVV te aanschouwen.

 

Toch hield het toernooi ooit op te bestaan, maar in het jaar van het 100-jarig bestaan, organiseert vv Hellevoetsluis nog één keer een soortgelijk toernooi. Dat wordt dit jaar op 24 augustus 2019 gespeeld. Dan strijden 8 regionale teams op die zaterdag eind augustus om de hoofdprijs! Het wordt een waar spektakel, met een hoop gezelligheid, een barbecue en DJ EEG! De deelnemende teams zijn: Hellevoetsluis, Nieuwenhoorn, Vlotbrug, OHVV, Brielle, Vierpolders, Zwartewaal en Rockanje. Vanaf 10:00 uur wordt er in 2 poules van 4 telkens 30 minutenwedstrijden gespeeld en de finale staat om 15:15 uur gepland.Komt dat zien!!!