· 

Kevin Inkelaar in de Tour Alsace 2019

31 juli 2019: proloog Sausheim 4,3 km (ploegentijdrit / teams van drie renners)

Het Continentale Team Corendon Circus heeft de proloog (ploegentijdrit 4,5 km) van de Tour d'Alsace gewonnen. De Belg Gianni Vermeersch kwam als eerste van de ploeg over de streep en draagt donderdag de leiderstrui in de 1e etappe Sélestat-Sélestat over 153,4 km.

Abbenbroeker en Beloftenrenner Kevin Inkelaar eindigde met twee ploeggenoten van het opleidingsteam van Groupama FDJ (Alexis Brunel en Mattia Petrucici) op 16 seconden van de winnaars en werd 27e geklasseerd. Deze meerdaagse wedstrijd eindigt zondagmiddag. 


1 augustus 2019: Sélestat-Sélestat 153,4 km

De eerste etappe is gewonnen door profrenner Tim Merlier (Corendon-Circus). In de massasprint was Tim de Noor Herman Dahl (Joker Fuel of Norway) en de Italiaan Alberto Dainese (ploeggenoot van Daan Hoole bij SEG Racing Academy) de baas. Tim Merlier nam de leiderstrui over van ploeggenoot Gianni Vermeersch.

Kevin Inkelaar eindigde in de sprint op plaats 65 van het peleton. 

Morgen (vrijdag 2 augustus) zal de etappe beslist niet in een massasprint eindigen. De wielrenners eindigen dan op de beroemde La Planche des Belles Filles. De berg waarop de Tour de France recent nog eindigde. We zijn benieuwd waar ons klimtalent Kevin deze etappe eindigt. 


2 augustus 2019: Velous - La Planche des Belles Filles 143,1 km

De tweede etappe die eindigde boven op de La Planche des Belles Filles is gewonnen door het Britse supertalent Thomas Pidcock (Team Wiggens le Col). Hij kwam na 3 uur 31 minuten en 2 seconden als eerste boven aan de finish. Op drie seconden gevolgd door de Australische ploeggenoot van Daan Hoole (SEG Racing Academy) Alexander Evans. Kevin Inkelaar bevestigde zijn goede optreden van recent in de Giro voor Beloften door op slechts 15 seconden als derde over de streep te bollen. Door dit mooie resultaat klimt Kevin naar de 2e plaats in het algemeen klassement. Op 36 seconden van de nieuwe leider Pidcock.

Kevin doet natuurlijk door deze klassering ook goede zaken in de andere klassementen. Hij staat 2e in het jongerenklassement, 10e in het puntenklassement en 3e in het bergklassement. 

Ook morgen staat er weer een zware bergrit op het programma. We zijn bij voorbaat benieuwd.


3 augustus 2019: Ribeauvillé - Station du Lac Blanc 161,3 km

Kevin is vandaag in de zware 3e etappe van Ribeauvillé naar Station du Lac Blanc (161,3 km) achter de Tsjechische winnaar Michel Schlegel (Tsjechië) op de 10e plaats geëindigd. Hij verloor 32 seconden op de Tsjech. In het algemeen klassement zakt Kevin van de 2e naar de 4e plaats op 32 seconden van leider Thomas Pidcock (Gbr), de winnaar van gisteren.

Achter Thomas Pidcock staat Kevin wel 2e in het jongerenklassement. In het puntenklassement neemt Kevin de 13e plek in, in het bergklassement is hij 8e. Kevin presteert dus ook in deze ronde uitstekend. 

Morgen draagt Kevin de trui van het jongerenklassement. De etappe is minder zwaar als gisteren en vandaag. Kan hij nog wat plaatsen opschuiven in het algemeen eindklassement?


4 augustus 2019: Ottmarsheim - Dannemarie 158,6 km

De Belg Tim Merlier (Corendon Cirsus) heeft de laatste, "vlakke" etappe van de Tour d'Alsace gewonnen. Hij won in Dannemarie na 158,6 km de peletonsprint vóór de Tsjech Frantisek Sisr en klassementsleider Thomas Pidcock. Kevin Inkelaar eindigde achterin het peleton op plaats 40.

De Brit Thomas Pidcock won het eindklassement. Kevin werd keurig 4e en toonde na de succesvolle Giro della Valle d'Aosta (3e) opnieuw zijn goed vorm. In het jongerenklassement behield Kevin de 2e plaats. In het bergklassement was de 7e plaats zijn eindrangschikking.