· 

Peter Wubben en VV Spijkenisse willen een nieuwe selectie opbouwen voor de komende jaren.

 

Zo aan de vooravond van het nieuwe seizoen, VV Spijkenisse speelt morgen de eerste oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels, hebben we de hoofdcoach van VV Spijkenisse een aantal vragen gesteld. Inmiddels gaat de gedreven en zeer enthousiaste trainer al weer zijn achtste seizoen als coach van Spijkenisse in. 

Wat verwacht je van komend seizoen? 

Wij willen een nieuwe selectie opbouwen voor de komende jaren. Met behoud van visie op voetbal zoals de club dat al jaren voor ogen heeft. Met strijd en passie aanvallend voetbal spelen. Op een zo hoog mogelijk niveau waarbij de derde divisie voorlopig het maximaal haalbare is. Nieuw betekent dat we met zowel clubjongens als regionale en bij voorkeur jonge spelers gaan werken. Dat gaat niet zomaar. Ze moeten ambitieus zijn en natuurlijk ook kwaliteit hebben. Om het groeiproces naar een gretige top-amateur te ondersteunen zijn er ook ervaren spelers nodig die kennis en ervaring overbrengen. Op deze manier zijn we jaren geleden ook in de eerste klasse begonnen en dat zal dit seizoen ook in de steigers worden gezet. Dit betekent dat ik een grillig seizoen verwacht waarin wel een team te zien zal zijn dat met plezier voetbalt en spectaculaire wedstrijden wil spelen.

 

Welke speelstijl wil je hanteren?

Er zijn een aantal uitgangspunten die wij al jaren willen hanteren. Wij willen krachtig, aanvallend voetbal spelen, waarbij wij snel naar de goal van de tegenstander willen. Het liefst met technisch vernuft over de grond. Dat betekent dat hoe sneller je de bal afpakt hoe eerder je bij de goal van de tegenstander bent. We spelen met risico en durven fouten te maken. We spelen ook om het publiek te vermaken. Dat waren en blijven uitgangspunten.

 

Vorig seizoen was de eerste helft volgens ons erg sterk en de tweede seizoenshelft een stuk minder. Hoe kijk jij hier op terug?  

Eerlijk gezegd vond ik het hele seizoen matig. In het begin pakten we met het nodige geluk punten. Na de winterstop hebben we zoals je weet, veel punten verspeeld. ( VV Spijkenisse redde het via de nacompetitie tegen Noordeschut en Go Ahead Kampen, maar net om in de Hoofdklasse te blijven). Het lag wat mij betreft aan de verkeerde spelers die niet bij eerder genoemde uitgangspunten pasten. We gaan proberen het komend seizoen anders te doen. 

 

Hoe ziet de Selectie er voor komend seizoen uit? 

Deze is sterk verjongd met regionaal bloed. Ervaren jongens met Spijkenisse achtergrond zijn ook terug gekomen. We willen een selectie, eerste en tweede elftal, die meer en meer gaan spelen voor de club, de vv Spijkenisse. Dat zal meer teamgeest en strijd genereren.

Michael van Dommelen en Serginio van Axeldongen keren terug op het oude nest, na omzwervingen bij respectievelijk VV Brielle en Sc Feyenoord. Samen met Marvin van der Pluijm worden zij ook wel het "Gouden Trio" genoemd. Goed om te zien dat ze weer herenigd zijn. Verder zijn Youri Verschoor (VV Zwaluwen, Robert Michilsen (VV Zuidland), Stevie Soares (VV Brielle), Willem Darjij (Xerxes DZB) en Lonny Mendes Fernandes ( VV Brielle) ook toegevoegd aan de selectie van VV Spijkenisse. Al jaren breken bij ons jonge spelers door. Dat zal komend seizoen niet anders zijn. Het is zelfs zo dat al een aantal jaar achter elkaar bij ons eerstejaars A1 spelers een basisplaats in het eerste veroveren gedurende het seizoen. Dat zegt iets over de opleiding en ook over de ruimte die er is bij vv Spijkenisse om door te breken in 1.  

 

 

Welke vereniging is voor jou de uitgesproken favoriet voor de titel dit jaar?

 

VV Spijkenisse speel het komende seizoen in de Hoofdklasse A tegen ARC, AZSV, Achilles '29, Achilles Veen, Capelle, DHSC, Duno D,  FC 's-Gravenzande, Jodan Boys, Rijnvogels, Rijsoord, SC Feyenoord, Smitshoek, Sportlust '46 en Zwaluwen.  

 

Alle clubs hebben voorkeur aan 14:30 uur als aanvangstijd. Alleen Achilles '29 geeft haar voorkeur aan 18:00 uur. Landelijk begint de competitie op zaterdag 31 augustus 2019.) 

Ik durf het niet te zeggen. Eigenlijk interesseert het mij ook niet. Ik focus mij op eerherstel van onze eigen club maar vooral op het interne proces van aantrekkelijk aanvallend voetbal door een ploeg die voor het groen-witte shirt wil knokken. Ik speel liever op een niveau met Spijkenisse waar wij ook op andere sportparken komen. Het feit dat we een aantal keer in Gelderland spelen vind ik persoonlijk mooi. Aan de andere kant is het voor de club en wellicht voor het publiek aantrekkelijker om wedstrijden te spelen tegen clubs uit de regio. 

 

Wat is de doelstelling voor komend seizoen? 

Wij willen terug naar herkenbaar aanvallend en gepassioneerd voetbal. De ranglijst laten we voorlopig buiten beschouwing. Na afgelopen seizoen is het nu belangrijk terug te komen bij onze uitgangspunten en de komende jaren te werken aan een selectie die structureel in de top van de hoofdklasse goed en mooi voetbal laat zien.

We verwachten dus een aantal zeer mooie wedstrijden op Sportpark Jaap Riedijk in Spijkenisse!

Spijkenisse speelt in de aanloop naar het komende seizoen de volgende oefenwedstrijden: 

 

03 augustus: IJsselmeervogels - Spijkenisse

 

10 augustus: Spijkenisse - Unitas

 

13 augustus: Brielle - Spijkenisse

 

17 augustus: Spijkenisse - Excelsior Maassluis

 

24 augustus: Halsteren - Spijkenisse