· 

Kim Van T Verlaat 24e in Junior ETU Cup Tabor Tsjechië

Kim: “Eerste keer top 30 in ETU race met een 24e plaats. Om 13u55 lagen we met 41 juniores in het water voor de ETU Junior Cup in het mooie Tábor. Een ontzettend leuk en mooi stadje in Tsjechië. 🇨🇿💥

Na een waterstart was het tot de eerste boei vechten voor een plekje en daarna kon ik iets beter de voeten van andere juniores volgen. Redelijk achterin in het veld kwam ik uit het water maar na de wissel alleen gereden (gekoerst) om zo ver mogelijk naar voren te komen. Na een ronde zat ik in de 3e achtervolgende groep, waar Barbara solo de race leidde. Ik had me voorgenomen voorin de groep mee te rijden en vooral hard het lopen in te gaan, omdat ik weet dat mijn lopen goed is momenteel. Ik kon me niet schuil houden in de groep want het parcours was te mooi en technisch om de benen stil te houden. 🙈 
De eerste twee rondes merkte ik al wel dat ik wat beter door de technische passage kwam en alleen zo'n 8 seconden pakte op de groep. De gaten werden alleen dichtgereden richting het keerpunt. Ontzettend genoten van een technisch parcours en goede benen maar eenmaal van de fiets bleek dat we wel verloren hadden op de groepen voor ons. De kopgroep had Barbara bijgehaald en erachter was de groep groter geworden met de atletes die opgeraapt werden.
Over het lopen kan ik kort zijn, het was niet zoals het kan zijn. Omhoog verloor ik veel tijd, kwam niet lekker in m'n ritme en er kwamen wat juniores van de groep achter mij voorbij. Gestart met lopen voor een plek in top20, maar moet genoegen nemen met een 24e plaats. Zeker niet te klagen over de uitslag en met het verloop van de race. Ik heb er uitgehaald wat erin zat, en daar ben ik voor nu dan ook erg blij mee. Mooie ervaring, eerste Europese punten binnen en veel geleerd.
 Mooi dat alle Nederlandse juniores top25 racen en 3e plek voor Barbara! Peace out ✌🏼

 

#etujuniorcup #tabor #tsjechie #triwithme #asw #athletesportsworld #sanko#sankobikeshop #polarbenelux #polar #polarambassadorbenelux#enjoythedistance #preaz #tvs90 #triathlonnl #prouddutchie

Foto: niet bekend. Van: Facebookpagina Kim.