· 

Dustin Eier neemt deel aan de ITTF Para Bangkok Open (Thailand)

Dustin Eier neemt van 8 tot en met 10 augustus 2019 deel aan de Para Tafeltennis Bangkok Open in Thailand. Hij komt uit in de klasse 7. De wedstrijden worden gespeeld in het Huamark Indoor Stadium.

 

Bij de Bangkok Open 2019 is Dustin weer ingedeeld in Klasse 7. Hij treft in Poule B de Duitser Jochem Wollmert, de Thai Yutlana Namsaga en de Tsjech Kristian Jelinek. Dustin: "Jelinek ken ik niet. Ik heb er nog nooit tegen gespeeld. Namsaga is voor mij een lastige tegenstander. In Italië verloor ik dit jaar met 0-3. Wollmert is een Duitse topper die al 5 of 6 keer heeft deelgenomen aan de Paralympische Spelen. Die is dus écht goed!"

 

08-08-2019.

Dustin heeft vanochtend van de Duitser Jochem Wollmert de eerste poulewedstrijd verloren: 1-3. Dustin speelde goed en sleepte er bijna een vijfde game uit. Dit tot grote irritatie bij de Duitser. Dustin miste de echte rust en dolf het onderspit tegen het mentale spelletje dat de Duitser uit de kast haalde. Na afloop van de wedstrijd werd Dustin een puntenpikker genoemd en kwam het bijna tot een handgemeen. Een vervelend einde van een mooie eerste wedstrijd.

Dustin heeft de tweede poulewedstrijd met 3-0 gewonnen van de Tsjech Jelinek. Het was bepaald geen walk-over voor Dustin omdat de scheidsrechter in de tweede game Dustins service begon af te keuren. Dustin raakte daar even van slag van, maar herstelde alles net op tijd en trok de wedstrijd verdiend met 3-0 naar zich toe.

Dustin heeft de laatste wedstrijd tegen de Thai Namsaga met 2-3 verloren. Dustin: "Het was net een achtbaan. Met hoogte- en dieptepunten." Door dit resultaat eindigt Dustin als 3e in de poule en is uitgeschakeld voor de vervolgronden. Morgen komt Dustin samen met de Japanner Inoue in actie bij het teamtoernooi. De exacte details zijn nog niet bekend.

 

Dustin meldde ons dat hij met de Japanner Massachika Inoue als 2e is geplaatst in het teamtoernooi. In de teamklasse 6/7 nemen tien koppels deel aan het toernooi. De teams zijn verdeeld over drie poules: twee van drie koppels en één van vier. De Thaise spelers Punpoo en Thainiyom zijn als 1e geplaatst.

In de poule ontmoeten Dustin en Massachika morgen de nummer 6 en 8 geplaatst van de plaatsingslijst. Het is de Thai/Thai/Singapoor-combinatie Namsaga/Mu/Quiyen en het Australische koppel Holdback/Ballestrino. Plaatsing voor de vervolgronde moet dus mogelijk zijn.