· 

Donna Jansen komt uit op ITF2 wheelchairtoernooi in Oostenrijk.

6-8-2019

Deze week neemt Donna deel aan het Austrian Open. Dit ITF 2 toernooi is dusdanig sterk bezet dat Donna niet eens rechtstreeks is toegelaten tot de Main Draw (Hoofdtoernooi). Daarom moet ze morgen een kwalificatie duel spelen tegen Mieke van Chastelet. Als ze die wedstrijd weet te winnen, komt ze in de Main Draw mogelijk tegenover de mondiale nr 15 Katharina Kruger. Die is in dit toernooi dus niet eens één van de geplaatste speelsters.

De Hoogst geplaatste speelster op dit toernooi is de Duitse Sabine Ellerbrock (WorldRanking 7). Zhenzhen Zhu (WR 9/China), vorige week de winnaar in de Flanders 25 is als 2e geplaatst, en zij speelt zelfs in de eerste ronde tegen de nummer 17 van de wereldranglijst. Dat is op dit moment de Nederlandse Michaela Spaanstra.

Morgen wordt ook bekend of Donna eventueel ook mee doet met het dubbelspel.

Het is dus weer een sterk bezet toernooi. Laten we hopen dat Donna dit keer ook een succesvol single toernooi kan spelen na haar goede trainingsperiode.

 

Update 7-8-2019

Donna wint de kwalificatie van Mieke van Chastelet met 6-0 6-1. Ze speelt in de Main Draw tegen de Britse Louise Hunt (WR 24).

In de dubbel is Donna gekoppeld aan de Chileense Macarena Cabrillana (WR 24). Ze speelden de eerste ronde tegen de Britse Lauren Jones en de Zwitserse Nalani Buob. Door een 6-4, 3-6, 10-4 supertiebreak overwinning, spelen ze in de kwartfinale tegen het als 2e geplaatste duo Louise Hunt (GBR)/ Michaela Spaanstra (Ned).