· 

Spijkenisse moeizaam langs Brielle

Vanavond was er een leuke regioderby gepland tussen eersteklasser Brielle en Hoofdklasser Spijkenisse. Op het Geuzenpark betraden de beide ploegen het veld onder leiding van scheidsrechter Gerrit de Pater. Spijkenisse wilde vanaf het begin met veel druk naar voren proberen om de gastheren de wil op te leggen. Hoewel ze hierdoor wel meer balbezit hadden konden ze aanvankelijk geen echt uitgespeelde kansen crëeren. De gevaarlijkste man aan Spijkenisser zijde in het eerste kwartier was Stevie Soares (niet geheel toevallig, vorig seizoen actief voor Brielle. Aan de andere kant was Jazzy Adams de centrale spits, en laat die nou afkomstig zijn van Spijkenisse! Zijn directe tegenstander was Lonny Mendes Fernandes, en de volgers van beide clubs weten dat ook hij afkomstig is van .. juist, Brielle. Jammer genoeg ontbrak aan de zijde van Spijkenisse Michael van Dommelen, anders hadden beide broers ook weer tegenover elkaar gestaan, Na enkele kleine kansen aan beide zijden waarbij zowel Deshney Hoornweg als Michael Termijn nog niet echt verontrust waren was het in de 26e minuut raak, Weifelend optreden van de Brielse defensie werd afgestraft door Soares. Aan de andere kant was Adams dicht bij de gelijkmaker toen hij eerder bij een diepe bal was dan de uitkomende Termijn maar Justin Tromp wist met een uiterste sliding de bal nog voor de doellijn weg te halen. Na een goed genomen corner van Brian Smits was er een kopkans voor Marcel van den Berg maar zijn kopbal via de grond ging net over de lat, Aan de andere kant was er een goede mogelijkheid voor William Darjij, maar Hoornweg wist de inzet te pareren. Zo brak de rust aan na een 1e helft die door Spijkenisse eigenlijk wel werd gecontroleerd, met 0-1. In de rust wisselde Spijkenisse meteen 3 maal, waar Brielle slechts 1 wissel inbracht. Vlak na rust was Justin Tromp succesvol en hij verdubbelde de Spjikenisser voorsprong. Nadat Marcel van den Berg weer een goede kans gekeerd zag worden door Termijn, was Spijkenisse nonchalant bij het uitverdedigen. Goed doorzetten van Raoul Gillet leverde Brielle balbezit op, en deze keer wist Adams de mogelijkheid wel te benutten. Dat betekende 1-2. Kort hierna werd Adams vervangen door Michael Mettrop. Spijkenisse wisselde op dat moment liefst 6 man. 1 van de invallers was Noa Smulders, die Termijn verving in het Spijkenisser doel. Door de vele wissels gaf Spijkenisse eigenlijk de controle die ze tot dan toe hadden in de wedstrijd een beetje weg en Brielle werd daardoor enkele keren gevaarlijk. Weer was het, tot 2 keer toe Marcel van den Berg die goede mogelijkheden kreeg, maar Smulders had enkele knappe reflexen in huis. Omdat Brielle aan ging dringen op jacht naar de 2-2 ontstond er ruimte aan de andere kant, in de 87e minuut kregen de bezoekers een strafschop na een overtreding op Sander Barragan. Justin Tromp nam deze dtrafschop alleen schoot hij deze erg zwak in, waardoor Hoornweg de inzet vrij eenvoudig kon keren. Na een goede mogelijkheid van Maarten Rollof voor Brielle kon Tromp met een intikker van dichtbij uit een hoekschop die door de Brielse defensie slecht werd verwerkt, zijn gemiste strafschop goedmaken en het duel beslissen. Zo won Spijkenisse deze derby, hoewel Brielle zeker niet veel minder was dan de gasten, maar omdat dit ongetwijfeld nog zoeken was naar de juiste formatie mocht daar dan ook weer niet te veel waarde aan gehecht worden. Komend weekende spelen beide ploegen een volgende test. Brielle gaat op bezoek bij OVV en Spijkenisse ontvangt tweede divisionist Excelsior Maassluis. Benieuwd om te zien hoe de beide ploegen dan weer voor de dag gaan komen tegen een tegenstander die respectievelijk 2 klassen lager, en 2 klassen hoger acteren.

Opstellingen: 

Brielle: Hoornweg, Godschalk, Pique, van den Berg, Spoel, Corver, Smits, van Dommelen, Gillet, Adams, Den Boer. Invallers waren Mettrop, Rollof, Zebregs, en de Blok

Spijkenisse: Termijn, Chavez Chobin, Tromp, Mendes Fernandes, Rijsdijk, Zinhagel, Bourgonje, Ajdid, Franzoso, Soares, Darjij. invallers waren Smulders, Chereau Chobin, Schenk, Otte, Barragan, Amsterdam, Michelsen, Zuidgeest en Purvis.