· 

Tour de l'Avenir (Ronde van de toekomst)

15-08-2019.

Kevin Inkelaar (Abbenbroek) neemt tot 25 augustus samen met Daan Hoole (Zuidland) deel aan de Tour de l'Avenir in Zuid Frankrijk. Zij rijden in de Nederlandse Beloftenselectie (u23).

 

Vandaag was de eerste etappe Marmande-Marmande over 128,8 kilometer.

Voor podiumkandidaat Kevin is de Ronde slecht begonnen. Kevin kwam hard ten val en de gevolgen van die val zijn nog niet helemaal duidelijk. Omdat de val in de laatste kilometers plaats vond, kreeg Kevin de tijd van het peleton

dat op 52 seconden eindigde van de Deense winnaar Norsgaard die in Marmande solo aan kwam en de leiderstrui in bezit nam (hier het korte verslag van Wielerflits.nl).

Daan Hoole finishte als 111 in dezelfde tijd als het peleton. 
Ploeggenoot Nils Eekhoff (afgelopen zaterdag nog 5e bij de EK voor Beloften (u23) in Alkmaar) werd 5e in de peletonsprint en 6e in het dagklassement.

 

16-08-2019.

Vandaag in de Tour de l'Avenir een ploegentijdrit. Met Zuidlander Daan Hoole (speciaal daarvoor door de Beloftenbondscoach geselecteerd voor het Nederlands team), maar zonder podiumkandidaat Kevin Inkelaar (Abbenbroek). Kevin kon na de harde val van gisteren zijn wedstrijd niet vervolgen. Lees hier meer.
De ploegentijdrit ging over een geaccidenteerd parcours met een lengte van 32 km van Eymet naar Bergerac.

Inmiddels is bekend dat de Zwitserse ploeg de wedstrijd heeft gewonnen. De Zwitsers reden over de 32 km 38 minuten en 6 seconden. Op 28 seconden werd Noorwegen 2e en het sterke Denemarken 3e (op 52 seconden). Team Nederland eindigde op 56 seconden keurig als 6e van de in totaal 26 ploegen.

De Deen Matthias Norsgaard blijft leider in het algemeen klassement. Op 5 seconden gevolgd door vier Zwitsers. Daan Hoole staat na de tijdrit op de 24e plaats in de algemene rangschikking en 9e in het puntenklassement. Hier het korte verslag van Wielerflits.nl.

 

17-08-2019.

De Brit Ethan Hayter heeft de 3e etappe van de Tour de l'Avenir gewonnen. Hij versloeg in de sprint van een grote groep (21 wielrenners) zijn talentvolle, jonge landgenoot Thomas Pidcock. De Italiaan Stefano Oldani werd derde.

De etappe tussen Montignac-Lascaux en Mauriac ging over geaccidenteerd parcours en besloeg 162.3 km. Het gemis van Kevin Inkelaar bij het Nederlands Beloftenteam stak direct de kop op. Beste Nederlanders was Lars vd Berg die op 44 sec als 31e eindigde in het dagklassement. Thymen Arendsman werd 1 sec later 38e. Zuidlander Daan Hoole finishte op 6 min 16 als 114e en zakte naar plaats 94 in het algemeen klassement. In het puntenklassement staat Daan nog 16e. 

Het hier voor het korte verslag van Wielerflits.nl.

 

18-08-2019.

De vierde etappe van de Tour de l’Avenir is gewonnen door Fred Wright. De Britse coureur was na 158 kilometer de beste van een kopgroep, die de hele dag voorop bleef. Toekomstig Jumbo-Visma-renner Tobias Foss raakte zijn leiderstrui kwijt aan aanvaller Simon Guglielmi uit Frankrijk.

 

Niels Eekhoff was op 2 minuten en 5 seconden op plaats 24 de beste Nederlander. Zuidlander Daan Hoole finishte in dezelfde tijd op plaats 97 in het peleton.

Voor een kort verslag, ga naar Wielerflits.nl.

 

19-08-2019.

Ben Healy heeft de vijfde etappe van de Tour de l’Avenir gewonnen. De 18-jarige Ier was de beste van een vluchtersgroep van vier, die het na 158 kilometer mocht uitmaken in de straten van Saint-Julien-Chapteuil. Healy staat onder contract bij Wiggins, maar komt hier uit voor de opleidingsploeg van de UCI.

Daan Hoole kwam op 19 minuten en 53 seconden als 113e over de streep.

 

In het het algemeen klassement blijft de Fransman Simon Guglielmi de dragen van de gele leiderstrui. Op 1 seconde gevolgd door de Italiaan Giovanni Aleotti. De Noor Tobias Foss volgt op 41 seconden.

 

De Nederlanders Lars van den Berg en Thymen Arensman doen nog aardig mee in het klassement met een 18e en 19e plaats. Daan Hoole is terug te vinden op plaats 104 op 25 min 47 van leider Guglielmi.

 

Voor een kort verslag, ga naar Wielerflits.nl

 

20-08-2019.

De zesde etappe van de Tour de l’Avenir is gewonnen door Stefan Bissegger. Het Zwitserse toptalent maakte deel uit van een elitegroepje dat na een chaotische etappe voor de zege mocht sprinten. Het klassement werd stevig opgeschud, aangezien leider Simon Guglielmi en enkele topfavorieten voor de eindzege minuten verloren. Het wedstrijdverslag van Wielerflits.nl: klik hier.

 

Vervelend nieuws omtrent Nederlander Thymen Arensman. De nummer twee van vorig jaar kwam al vroeg in de etappe ten val en reed lange tijd in de achterhoede. De 19-jarige renner zag na verloop van tijd het heilloze van zijn missie in en besloot dan ook in de ploegleiderswagen te stappen. Hierdoor verliest de Nederlandse ploeg zijn tweede kopman, na het eerdere uitvallen van Kevin Inkelaar.

Daan Hoole kwam op 19 minuten en 41 seconden als 85e over de eindstreep van deze zesde etappe. In het algemeen klassement steeg Daan (mede door de diverse uitvallers) naar de 99e plaats.

 

21-08-2019.

Rustdag.

 

22-08-2019.

Mauri Vansevenant is de nieuwe leider in de Tour de l’Avenir. De 20-jarige klimmer – eerder dit jaar al winnaar van de Giro Valle d’Aosta – trok al vroeg in de zevende etappe ten aanval met tien andere renners. De Belg moest de ritzege laten aan de Colombiaan Harold Tejada, die volgend jaar uitkomt voor Astana.

 

Daan Hoole is geen klimmer en lijkt het in bergetappes lastig te hebben of te laten lopen (we hebben helaas geen eerstelijns informatie). Hij eindigde vandaag op 21 minuut 32 op de 89e plaats. In het algemeen klassement steeg Daan drie plaatsen naar plek 96 op 1 uur 04 minuten en 53 seconden van de Belgische leider Mauri Vansevenant.

Beste Nederlander is Lars van den Berg. Hij neemt de 12e positie in in het algemeen klassement. Misschien kan hij nog stijgen naar een plek in de top-10.

 

23-08-2019.

De Australiër Alexander Evans heeft de achtste etappe van de Tour de l’Avenir op zijn naam geschreven. Op de Col de la Loze reed hij in de slotfase weg bij Clément Champoussin om dan solo de winst binnen te slepen. Mauri Vansevenant kende een lastige dag en verloor de leiderstrui aan Tobias Foss.

De etappe had maar een lengte van 23 km. Klimkilometers, dus niet "spek voor de bek" van Daan Hoole. Maar zo'n korte inspanning kan de tijdrijder wel aan, dus finishte Daan keurig op de 63e plaats op 9 minuten 53 van Evans. Lars van den Berg was opnieuw de beste Nederlander. Op 5 minuut 16 kwam hij als 25e over de streep en staat nu 14e in het algemeen klassement.

 

24-08-2019.

Tobias Foss lijkt deze Tour de l’Avenir te gaan winnen. De Noor reed in de loodzware bergrit naar Tignes al zijn concurrenten uit het wiel, om vervolgens als tweede binnen te komen. De etappezege ging naar de Hongaar Attila Valter, die als enige overbleef uit de vroege vlucht.

De Nederlander Lars vd Berg werd op 1 minuut 36 keurig 7e. Daan Hoole werd op 16 minuut 39 72e. Lars staat nu in het algemeen klassement 12e, Daan 86e.

Er rijden na het uitvallen van Kevin Inkelaar en Thymen Arensman nog twee Nederlanders mee in deze Beloftenronde: Ide Schelling (37e) en Nils Eekhoff (81e).

Voor kort verslag Wielerflits, met actuele uitslagen en tussenstanden, klik hier.

 

25-08-2019.

 

Tobias Foss heeft de Tour de l’Avenir 2019 gewonnen. De 22-jarige Noor – die volgend seizoen zal uitkomen voor Jumbo-Visma – kwam niet meer in de problemen tijdens de laatste Alpenetappe, met dank aan een ijzersterke ploeg. De ritzege ging naar de Ecuadoraan en vroege vluchter Jefferson Cepeda.

Daan Hoole eindigde in de laatste (berg)etappe op de 80e plaats op 21 mituen en 57 seconden van Cepeda. Nils Eekhoff volgde in zijn spoor op plaats 81.

Lars van den Berg kwam als 18e over de streep (op 4 minuten 45) en behaalde een top 10 plaats in het algemeen klassement. Een mooie prestatie! Na het uitvallen van de kopmannen Kevin Inkelaar en Thymen Arensman eindigden het Nederlandse beloftenteam met vier renners aan de eindstreep. Behalve Lars van den Berg eindigden Ide Schelling op plaats 40, Nils Eekhoff op plaats 80 en Daan Hoole op plaats 89. De jonge garde is weer veel wijzer geworden en een mooie ervaring rijker.