· 

OHVV stunt met eindoverwinning Zes Kernen Cup

Met drie overwinningen en een gelijkspel is OHVV de afgetekende winnaar geworden van de Zes Kernen Cup. De club uit Oudenhoorn won de prestigieuze prijs twaalf jaar geleden voor het laatst. Best een mooie prestatie om met een nieuwe trainer en een relatief nieuwe, zeer jonge groep, deze prijs in de wacht te slepen. Volgens trainer Mark van Os, zijn de stappen in de goede richting gezet. 

 

De basis was op de dinsdagavond al enigszins gelegd met overwinningen op Zuidland (1-0) en Sv Simonshaven (4-0). Maar ook op de 2e avond heeft OHVV de leidende positie bij de Zes Kernen Cup uiteindelijk weten te behouden. Na een vroege voorsprong door een doelpunt van Casper Bredius, zag OHVV wel GHVV langszij komen. Die 1-1 stand was ook de eindstand. Ondertussen wist Zuidland op het 2e veld de eerste zege te boeken door Simonshaven met 4-0 terug te wijzen. Ze moesten daarna gelijk door tegen Abbenbroek, dat in de laatste 5 minuten van de wedstrijd een 1-0 achterstand wist om te buigen naar 1-2. Doordat GHVV ondertussen met 2-0 wist te winnen van het dapper spelende Simonshaven, nam GHVV op dat moment de koppositie over.

 

De laatste wedstrijd tussen OHVV en Abbenbroek moest dus de beslissing brengen. OHVV leek al vroeg op rozen te zitten, doordat het al na 4 minuten een strafschop kregen. Deze werd onberispelijk binnengeschoten. OHVV hield in de eerste 20 minuten de controle over het duel. In de 2e helft probeerde Abbenbroek het wel, maar OHVV wist de score te verdubbelen. Daar kwam geen verandering meer in en zo eindigde OHVV met 10 punten op de 1e plaats. GHVV'13 moest met 8 punten genoegen nemen met de 2e positie voor Abbenbroek, Zuidland en het puntloze Simonshaven.

 

Na het toernooi werd de bokaal uitgereikt en werden de scheidsrechters van beide avonden (Meindert Voogt, Patrick Borsboom en Danny van der Velden) bedankt voor hun begeleiding van de soms toch fel bestreden duels. Jarno Huijsman (OHVV) werd topscorer van het toernooi. Daarna ging de BBQ en de muziek aan en bleef het nog lang gezellig aan de Eeweg.

OHVV vertrekt vrijdagmiddag naar Papendal voor een trainingskamp van drie dagen. 

 

1/OHVV - 2/GHVV'13 - 3/VV Abbenbroek - 4/VV Zuidland - 5/SV Simonshaven