· 

Start competitie 2019-2020 van het voetbal.

Heren

Op zaterdag 31 augustus begint de competitie in de landelijke klassen. In de hoofdklasse A zal Spijkenisse thuis Achilles Veen ontvangen. Vorig seizoen werd het 0-3 (thuis) en 1-2 (uit in Veen). Hoe zal Spijkenisse de competitie starten?

 

Op zaterdag 21 september begint de competitie voor heren in West 2. In de 1e klasse B zal Brielle afreizen naar Den Haag om te spelen tegen Die Haghe. Vorig seizoen werd het in Den Haag 2-0. Thuis werd het 1-5, dus voor Brielle staat er meer op het spel dan een goed begin van de competitie.

 

In de 2e klasse D begint Rozenburg thuis tegen De Zwever. Beide ploegen komen uit de 3e klasse. De Zwever uit de 3e klasse C. 

 

2e klasse E begint voor Hellevoetsluis thuis tegen Yerseke. En Nieuwenhoorn gaat naar Oude Tonge en treft daar DBGC. De derby der derby's staan op 14 december in Nieuwenhoorn en op 16 mei in Hellevoetsluis op het programma.  

 

3e klasse D begint meteen met 2 Voorne-Puttense derby's, namelijk OVV tegen GHVV '13 (dat werd afgelopen seizoen 2-1) en Botlek tegen Vierpolders (dat afgelopen seizoen 2-3 werd).

In Schiedam speelt Vlotbrug tegen Kethel Spaland haar eerste 3e klasse wedstrijd. Zuidland ontvangt thuis VFC. Ook voor de Zuidlanders de eerste 3e klassewedstrijd.

 

In de 4e klasse H beginnen we met de wedstrijden: SCO '63 tegen WCR, ZBVH tegen Hekelingen, Abbenbroek tegen NBSVV en Excelsior Rotterdam tegen SimonshavenDe meeste clubs zijn geen vreemden van elkaar. Alleen Excelsior Rotterdam is nieuw.  

In de 4e klasse I (Goeree-Overflakkee klasse) beginnen we met OFB tegen OHVV, Melissant tegen Rockanje en Zwartewaal tegen Herkingen '55. Op 5 oktober is de eerste regio derby in deze klasse. Dan ontvangt Zwartewaal de mannen OHVV. Op 2 november ontvangen de mannen uit Oudenhoorn de mannen van Rockanje en week later op 9 november staat Rockanje tegen Zwartewaal op het programma. 

Dames

De 2e klasse B begint op zaterdag 21 september. Voor de dames van Zuidland staat er een wedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht tegen IFC op het programma.

 

De 4e klasse I begint op zaterdag 21 september met GHVV '13 tegen Zuidland VR3 om 11:30. Hekelingen speelt thuis tegen DBGC en zij beginnen om 11:00, Rozenburg ontvangt Pernis, daar beginnen ze om 11:35, en Rockanje ontvangt de dames van FIOS en zij beginnen om 12:00.

 

In de 5e klasse 3 spelen de dames van Botlek uit, om 13:30, bij Hekelingen VR2.


Het gehele programma kunt u vinden op Voetbal.nl.