· 

Vince van der Pol debuteert op 14 jarige leeftijd in VV Rockanje 1

Op de enorm jonge leeftijd van 14 jaar heeft Vince van der Pol gisteren zijn debuut gemaakt in het elftal van VV Rockanje 1. Dit twee weken na zijn veertiende verjaardag! Gesteund door het vertrouwen van coaches Harry Rusken en Richard Venneker betrad Vince het middenveld tegen VV Rhoon uit. Op de leeftijd van 5 jaar werd hij al gescout door Feyenoord. Het talent heeft hij dus zeker. Rond die periode kreeg Vince een vervelende langdurige blessure en moest dus helaas afvallen. Na het herstel wilde hij graag zelf terug naar VV Rockanje. De lokroep van veel omliggende verenigingen om daar te komen spelen laat Vince voorlopig even voor wat het is, omdat hij liever bij zijn vrienden van VV Rockanje speelt. 

Daarna wilde hij graag terug naar rockanje en krijg ik aan het einde van het seizoen van veel omliggende clubs de vraag of hij daar wil komen spelen maar hij speelt momenteel liever met zijn vrienden op vv rockanje. Het voordeel daar weer van is dat je met zoveel talent op zeer jonge leeftijd tegen volwassenen aan het voetballen bent. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat hij over een aantal jaar zeer goed bruikbaar is in de eredivisie bij een hoop clubs maar dat daar wel veel geluk, juiste moment op de juiste plek en iemand die je het vertrouwen geeft voor nodig is. Op dit moment krijgt hij dit vertrouwen bij vv rockanje van Harry rusken en Richard Venneker en dat is wel iets om trots op te zijn. Zijn verhaal is natuurlijk veel langer en uitgebreider dan dit maar dat zal ik je besparen 👍⚽️
Ik moet wel even kijken hoe ik je een foto kan toesturen via Messenger?
Je hebt een videochat met Sander gemist.
11:53

Zo dus niet
de informatie is geweldig Sander! Hier kan ik meteen een mooi persbericht van maken. Mag ik wat foto's van Facebook gebruiken die je zojuist geplaatst hebt? Ik begrijp dat er meer van der Pols' familieleden bij vv Rockanje hebben gespeeld? waaronder jijzelf?
18 new photos by Sander pol
photos.google.com
dit is gelukt! kan ze openen en gebruiken.
weet je toevallig nog tegen wie VV Rockanje met Vince gisteren speelde? 😉
Einde chatgesprek

Vince deed op zijn 5de mee aan het Feyenoord Soccer Camp van Feyenoord, georganiseerd door Ben Wijnstekers. Daar viel hij gelijk op door een reporter van Hand in Hand. Hij werd toen geinterviewd en kwam met zijn 5 jaar al in dit supportersblad. Er waren zelfs drie pagina's aan Vince en zijn vriendje gewijd! In principe was zo'n Soccer Camp niet bedoeld om te scouten maar Ben Wijnstekers had gezegd dat zo'n talent als Vince van der Pol echt wel in de gaten gehouden moest worden. Vervolgens werd hij uitgenodigd voor een oefentraining met 19 andere kinderen. Er vielen er maar liefst 17 af en 3 bleven er over. Na nog twee zogenaamde afvalronden bleef Vince overeind en is hij van VV Rockanje naar Feyenoord gegaan. De eerder benoemde blessure gooide roet in het eten.

Het voordeel van het spelen met zijn vrienden, is dat je met zoveel talent op zeer jonge leeftijd, tegen volwassenen aan het voetballen bent en daar leer je van. Vader Sander van der Pol en met hem veel kenners zijn ervan overtuigd dat Vince over een paar jaar goed genoeg en zeer bruikbaar zal zijn voor het betaalde voetbal. Al is daar wel een hoop geluk voor nodig. Ook moet hij op het juiste moment op de juiste plek zijn en het vertrouwen krijgen, net als dat van Harry en Richard nu. Dat is iets om zeer trots op te zijn.

Gelukkig weer een van der Pol in VV Rockanje 1

Vele supporters zijn blij met weer een familielid van Van der Pol in Rockanje 1. Eerder speelden vader Sander en oom Dennis er. Vader begon op zijn vijftiende en oom speelde er al. Ik heb altijd tegen Vince gezegd dat hij eerder zou debuteren als ik en zo geschiedde gisteren. Hij is een stuk beter dan ik op dezelfde leeftijd, aldus een trotse vader Sander. Na bijna 8 jaar in het eerste van VV Rockanje zijn de broers naar OVV Oostvoorne gegaan maar Sander keerde na drie weken al weer terug. Broer Dennis daarentegen speelde nog een aantal jaar in OVV 1. De familie is nu gelukkig weer compleet en behouden voor de VV Rockanje alwaar een enthousiast team van trainers het elftal van Vince ook traint. 

rockanje zijn we samen naar OVV gegaan. Ik was daar binnen 3 weken tijdens de voorbereiding al weer weg en wilde gelijk terug naar rockanje. Mijn broer Dennis van der Pol heeft daar nog een aantal jaar in het eerste gestaan en is later nog teruggekomen naar rockanje 1 maar toen kon ik helaas al niet meer voetballen vanwege een ernstige blessure. Momenteel train en coach ik Vince al weer 3 jaar samen met een aantal fantastische enthousiaste trainers en daarnaast kan ik inmiddels gelukkig zelf ook weer voetballen en doe dat met ontzettend veel plezier in een leuk en gezellig elftal bij Rockanje veteranen. Dit is in vogelvlucht de verkorte versie 😃
heel goed! Nog even een voorlopig laatste vraag
voor de netheid
wie had Vince vroeg gescout?
welke club
Einde chatgesprek