· 

VV Nieuwenhoorn geconcentreerd langs BVCB

Nieuwenhoorn opende seizoen 2019/2020 met een vriendschappelijke wedstrijd tegen eersteklasser BVCB. De club uit Bergschenhoek liet in die eerste helft nog leuk combinatievoetbal zien maar liep zich in de tweede helft vast op de compacte organisatie bij Nieuwenhoorn en kwam er niet of nauwelijks doorheen. Nieuwenhoorn zelf had aan een handvol snel uitgevoerde aanvallen genoeg om tot een 4-0 overwinning te komen. De aanvallen liepen over drie schijven; pass, voorzet en doelpunt. Enige uitzondering hierop was het doelpunt van Melvin Winterberg. Daar was slechts een pass voor nodig. Een pass van de voet van Merijn Wolters, die centraal achterin een prima “debuut” kende bij Nieuwenhoorn.
Na een kleine 20 minuten aftastend doch aantrekkelijk combinatievoetbal van beide teams is het Tom Sleeuwenhoek (ook al prima “debuterend”) die met een voorzet op maat Brandon Nooitmeer weet te vinden en is het 1-0. Toch komt Nieuwenhoorn in die eerste helft regelmatig in de problemen en zijn er een handvol vrije trappen rondom de zestien waar BVCB eigenlijk te weinig mee doet. Een bal op de paal, maar verder komt het niet. Vlak voor rust krijgt Jeffrey Burger nog een grote kans op de 2-0 maar zijn inzet gaat over het doel.

Na rust krijgt BVCB de kans op de gelijkmaker maar de bal schampt het hoofd van de spits en gaat naast.
BVCB lijkt in die tweede helft verder wat planloos en weet het balbezit niet om te zetten in kansen. Nieuwenhoorn is in die tweede helft wat ingezakt en weet met drie perfect uitgevoerde counters de eindstand op 4-0 te brengen door goals van Melvin Winterberg en twee goals van Jeffrey Burger. Beide goals van Jeffrey op aangeven van Tom Sleeuwenhoek. Vlak voor tijd dan toch de kans voor BVCB om de eer te redden maar het schot is niet hard genoeg om Wouter Bloothoofd te verrassen.
Met die 4-0 overwinning opent Nieuwenhoorn het seizoen met aantrekkelijk en efficiënt voetbal. Dinsdag is Hoofdklasser Zwaluwen de tegenstander waartegen geoefend wordt. Een niveautje hoger weer en een mooie tegenstander om je mee te meten. Op zaterdag 24 augustus is het elftal van Ron van den Berg aanwezig tijdens het Gouden Eeuw toernooi bij VV Hellevoetsluis, waar het in één poule de degens kruist met VV Brielle, OHVV en VV Zwartewaal.