· 

Nieuwenhoorn wint ook 2e test

Nieuwenhoorn speelde vanavond hun 2e oefenwedstrijd van dit seizoen. Na de fraaie zege tegen Eerste Klasser BVCB was vanavond Zwaluwen Vlaardingen de tegenstander. De hoofdklasser, onder leiding van Ralph Kalkman, had vorige week ook geoefend tegen Hellevoetsluis. Deze wedstrijd was geëindigd in 2-0. Zaterdag moesten de Vlaardingers echter hun meerdere erkennen in IJsselmeervogels, maar dat is gezien het klasseverschil niet vreemd. Nieuwenhoorn begon met Wouter Bloothoofd, Marijn Wolters, Mike van der Ruit, Frank Molendijk, Roeland de Bruijne, Danique Wolters, Gregory Paula, Tim van der Lijn, Tom Sleeuwenhoek, Melvin Winterberg en Jeffrey Burger als basisopstelling. Zwaluwen wilde de gastheren met hoog tempo de wil opleggen, maar Nieuwenhoorn bleek daar goed op ingesteld, Ze hielden de ruimtes waar nodig klein, en waren gretig in de duels, die ze dan ook vaak in hun voordeel beslisten. Zwaluwen had moeite om door het goed georganiseerde blok van Nieuwenhoorn heen te voetballen, waar dat als Nieuwenhoorn balbezit had er wel verzorgd en gecontroleerd uit zag. Met name de teruggekeerde Marijn Wolters kon veelvuldig over de rechterkant doorkomen en centraal op het middenveld waren het Winterberg en van der Lijn die veelal het spel wisten te verleggen. De spitsen Sleeuwenhoek en Burger blijven als vanouds altijd sleuren waardoor de Vlaardingers achterin niet ongestoord konden opbouwen. Na een eerste echt goede mogelijkheid naast het vlaardingse doel te hebben gemikt was het in de 19e minuut raak. Tim van der Lijn veroverde een te zacht ingespeelde bal net voor de middenlijn, Hij zette Winterberg op links aan het werk en diens voorzet werd bij de 2e paal ingekopt door Sleeuwenhoek die boven zijn tegenstander uit torende. Dat betekende de 1-0 en hierdoor kon Nieuwenhoorn natuurlijk nog wat makkelijker gaan voetballen. Als de gasten al eens dreigden door te breken was er altijd wel een Nieuwenhoorns voetje dat er goed bij zat en Wouter Bloothoofd maakte als dat nodig was ook een zekere en betrouwbare indruk. Enig punt van kritiek was dat er nauwelijks gevaar ontstond uit de hoekschoppen die men kreeg, iets wat normaal toch ook een wapen van de Nieuwenhoorn-equipe zou moeten zijn. Echt uitgespeelde mogelijkheden gaf men echter niet weg, en dus was de 1-0 ruststand een terechte afspiegeling. In de 2e helft keepte Christiaan van Wijngen maar verder had Nieuwenhoorn nog niet de behoefte om te wisselen. Zwaluwen had in de rust wel de nodige wissels toegepast en daardoor leken ze ook wat sterker te worden. Toch was de defensie van Nieuwenhoorn nog steeds goed gesloten. Toch moest men steeds verder inzakken om de gasten op te vangen, maar vanuit de omschakeling beschikt Nieuwenhoorn natuurlijk ook over veel diepgang met veel lopende spelers, dus dat vonden ze vast niet heel erg.Na een goede actie van Roeland de Bruijne kon Tom Sleeuwenhoek zelfs de voorsprong in de 74e minuut verdubbelen, Garush Gabrieljan kwam in het veld voor Danique Wolters die wat klachten kreeg aan zijn lies.  Sander van de Ven mocht invallen voor Melvin Winterberg en hij ging aan de linkerkant spelen. Met zijn snelheid en met Kevin Badu Noordzij die Tom Sleeuwenhoek was komen aflossen, konden de Nieuwenhoorn aanvallers natuurlijk proberen te profiteren van de ruimte die ontstond omdat Zwaluwen achterin een op een ging voetballen om te proberen de wedstrijd te kantelen. De druk op de defensie werd wel vergroot, maar ondanks een aantal kansen, waarbij Mike van der Ruit eenmaal zijn doelman te hulp schoot door een bal van de lijn te halen duurde het tot de 89e minuut alvorens Zwaluwen de aansluitingstreffer daadwerkelijk maakte. Daarna kregen beide ploegen nog 1 goede mogelijkheid voordat scheidsrechter Patrick Borsboom een einde maakte aan het sportieve duel, waarin hij geen kaarten nodig had, Natuurlijk zegt een uitslag in een oefenwedstrijd niet alles, maar het laat wel zien dat Nieuwenhoorn met vertrouwen aan dit seizoen begonnen is, en kijkende naar wie er vandaag nog niet bij waren lijkt de selectie met de weer teruggekeerde, en nieuwe spelers er wel wat breder op geworden en als men gevrijwaard blijft van al te veel blessures en schorsingen moet het zeker mogelijk zijn om weer mee te doen om het kampioenschap in deze toch vooral onbekende 2e klasse E.