· 

Wielerronde van Zuidland

Zaterdag staat de Wielerronde van Zuidland weer op de kalender. Na het regenachtige weer van vorig jaar, veel last minute-afmeldingen, belooft deze editie er een te worden onder stralend zonnige omstandigheden. De enige smet? Titelverdediger Daan Hoole staat in verband met zijn deelname aan de Tour de l'Avenir niet aan het vertrek bij de Elite/Beloften/Amateurs.

 

Om 12.00 uur start de Nieuwelingencategorie. Maar liefst 39 jonge renners hebben zich aangemeld. Daaronder Tamar Spiero uit Oostvoorne. Om 13.15 beginnen de (C)-Sportklasse/Basisleden. Maar liefst 95 aanmeldingen! Een groot veld met daarbij de regionale renners Jan Kees den Hartog (Zuidland), Marco van Houten (Brielle), Willem Kegge (Vierpolders), Maurice de Keijzer (Zuidland), Leon Oosters (Hellevoetsluis), Robert Reincke (Hellevoetsluis), Carlo Schierbeek (Spijkenisse), Erik Stolk (Oostvoorne), Toine Toussaint (Brielle), Lennart van Houten (Brielle), Kevin van der Velde (Spijkenisse) en Martin Nieuwstraten. Om 14.45 uur is het de beurt aan de (A1)-Elite/Mannen/Beloften/Amateurs. Marco Geleijnse (Hellevoetsluis), Christian Kuikstra (Heenvliet), Tony Reijtenbagh (Zuidland), Lennart Reijtenbagh (Zuidland), Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), Edward Sol (Spijkenisse) en Jordi Talen (Spijkenisse) vertegenwoordigen de startplaats en overige eilandbewoners tijdens het criterium. Helaas is de winnaar van vorig jaar, Daan Hoole afwezig. Maar kan Jordi Talen na zijn 2e plaats van vorig jaar dit keer wel met de zege aan de haal gaan? Hij zal dan zeker met de Alecto Cyclingploeggenoten Daan van Sintmaartensdijk en Coen Vermeltfoort af moeten rekenen.

Vanaf 17.00 uur wordt de hopelijk succesvolle dag afgesloten met 27 aangemelde ploegen voor de Ploegentijdrit. In vier blokken wordt gestart. Elk blok begint om 17.00 uur, 17.40 uur, 18.20 uur en 19.00 uur. Om 19.04,30 uur is Deko Bikesport de laatste ploeg die van het startpodium rolt.