· 

Facelift HC Voorne

Terwijl de leden en sponsors (en werkend Nederland) bijna vakantie habben, werd er in #Hellevoetsluis deze zomer keihard doorgewerkt aan de nieuwe accommodatie van de Hellevoetse Hockeyclub Voorne. Op haar Facebookpagina deed HC Voorne chronologisch verslag van de ontwikkelingen. Hoe een groot project gestalte kreeg.

Als het kunstgras eraf is, is de onderlaag aan de beurt. En dat is meer dan je zou denken...

En wat doe je als de lavastenen weg zijn? Juist, leidingen aanleggen. Heel veel leidingen, electriciteit, water, afvoer, drainage etc. 

Met de toplaag eraf konden ook de ankers voor de blaashal geplaatst worden. De ankers werden 1 voor 1 in de grond vastgezet. Heel veeeel ankers, dus was de hulp van de leden meer dan welkom! (nogmaals dank daarvoor 💪)

Een van de grote verschillen tussen een semi/zand en een waterveld is de ondergrond. Normaal ligt onder het kunstgras lavasteen. Bij het waterveld ligt er een extra laag, in ons geval de E-layer.
De E-layer is gemaakt van kunststof/rubber en heeft een dempende werking. Het werkt als een soort zoab asfalt. Het water kan er doorheen weglopen, maar niet te snel zodat het veld goed nat blijft.
Het aanleggen is een precisiewerk want dit moet echt super strak liggen. Er zijn toen het af was ook tests gedaan of het inderdaad goed egaal was. Test akkoord, dus de grasmat kan erop!

Machines, er worden er genoeg gebruik dezer dagen op ons complex. Indrukwekkende machines, maar ook bijzondere machines.

We hebben een aantal op een rijtje gezet, weet jij waar ze allemaal voor dienen?

Normaal plaatsen we veel in chronologische volgorde, maar dit keer plaatsen we eerst het resultaat 😁

Met deze eenvoudige panorama hebben jullie een goed beeld. En wat vinden jullie ervan?

HC Voorne begint weer op een hockeyclub te lijken. De mat op veld 1 is aangebracht. Op veld 2 en 3 zijn de nieuwe onderlagen aangebracht. De bergen op de parkeerplaats zijn weg. Onze buren hebben weer uitzicht. Nog een paar weken voordat het seizoen begint. De werklui zetten alles op alles om de velden over een paar weken tip-top in orde te hebben. Compliment voor al deze mensen.

#NieuweAccomodatie #hellevoetsluis #sport @ HC Voorne