· 

VV Brielle 1 winnaar zeer geslaagd Gouden Eeuw Toernooi VV Hellevoetsluis

VV Brielle 1 is vandaag winnaar geworden van het Gouden Eeuw Toernooi bij VV Hellevoetsluis. De eerste wedstrijd tegen OHVV ging nog vrij moeizaam, maar de daaropvolgende wedstrijden waren prima en zo mag gezegd worden dat het elftal van Stanley Rieborn de terechte winnaar was van het sterk bezette toernooi. Perfectionist Edwin Boogaard, de voorzitter van de organiserende vereniging, heeft altijd nog wel iets te wensen, maar mag zeer tevreden zijn over dit toernooi. Op het oog uitstekend georganiseerd, barmannen- en vrouwen op volle oorlogssterkte en in vorm. De buitentap kwam goed van pas met deze temperaturen en ook de broodjes hamburger vonden gretig aftrek. Ondanks het mooie weer trok het evenement volop toeschouwers uit de regio en ook de pers en fotografen waren alom aanwezig. Niet gek, gezien het aantal eerste elftallen uit de regio, die gemotiveerd aan de krachtmetingen van vandaag begonnen.

Heerlijk om die onderlinge rivaliteit te mogen aanschouwen en de spelers te zien die het (kunst) gras willen opvreten. Nergens werd de sportiviteit ondermijnd en iedereen was bezig met maar één doel

en dat was de wedstrijd en uiteindelijk het toernooi winnen. Voor eigenlijk alle teams gold dat men nog niet helemaal compleet was, door blessures en spelers die nog met vakantie zijn. Dit ging naarmate de dag volgde zijn tol eisen en uiteindelijk was VV Zwartewaal genoodzaakt het elftal, dat was gekrompen tot een achttal, terug te trekken uit het toernooi, waardoor de wedstrijd om de zevende en achtste plaats geen doorgang kon vinden. Coach Ron Klein was prima te spreken over de organisatie en hoopt bij een eventuele tweede editie in een iets makkelijkere poule ingedeeld te worden. Deze poule was niet helemaal in verhouding, maar ik wil mijn elftal ook graag een compliment geven. We hebben gevochten voor wat we waard waren en dat resulteert dus uiteindelijk in een aantal spelers die ook in verband met de hitte uitvallen. Gevraagd naar de seizoen voorbereiding is Ron zeker niet ontevreden. We hebben zeer jonge spelers van omringende verenigingen gekregen en die proberen we te smeden tot een goed elftal, ik denk dat we er bij de start van de competitie klaar voor zijn. 

Mark van Os van OHVV was ook zeer trots op zijn team. Doel was om de goede vorm van de laatste weken door te zetten op dit belangrijke toernooi. Ik vind dat we ons gezicht goed hebben laten zien. We verloren nipt met 1-0 van de latere winnaar Brielle en als we de 100 % kans die we kregen gewoon hadden benut, was het een ander verhaal geworden. Ik denk dat we de goede lijn te pakken hebben en ben heel benieuwd wat het seizoen ons gaat brengen. Het team en de betrokken mensen bij de ploeg uit Oudenhoorn hebben het gevoel dat er iets moois ontstaat. OHVV werd uiteindelijk keurig vierde. 

 

 

2-0 

0-2

 

 

1-0

3-0

 

4-1

0-2

 

2-0 

1-0

 

0-0

0-2

 

0-1

0-2 

 

 

 

Rockanje- Zwartewaal Zwartewaal teruggetrokken

 

 

VV Nieuwenhoorn - Vierpolders 0-0

VV Nieuwenhoorn wns met 5-4 

 

OHVV - FC Vlotbrug 0-1(goal Danny Browne

 

VV Hellevoetsluis - VV Brielle 0-2 (2x Alex van Dommelen)

 

Eindstand 

1/ VV Brielle

2/ VV Hellevoetsluis

3/ FC Vlotbrug

4/ OHVV

5/ VV Nieuwenhoorn

6/ Vierpolders

7/ Rockanje

8/ Zwartewaal

 

Uiteraard van vele factoren afhankelijk maar op basis van deze toernooi dag is herhaling zeer wenselijk. 

Met dank aan Richard Feenstra van VoetbalRotterdam voor diverse foto's.