· 

Wielerronde van Zuidland.

Coen Vermeltfoort (Alecto Cycling/Vlijmen) heeft de Wielerronde van Zuidland bij de Elite Mannen/Belofte/Amateurs gewonnen. Hij versloeg Robert Berk en Arvin Kleijn in de sprint van de kopgroep van drie renners. Remco Schouten (die eerder de Ronde van Abbenbroek won) werd op gepaste afstand vierde.

Marco Geleijnse (Hellevoetsluis) en Jordi Talen (Spijkenisse) waren met een 10e en 11e plaats de best geklasseerde regionale renners.

 

Grote afwezigen in Zuidland waren de plaatselijke kanjers Daan Hoole (winnaar 2018 en momenteel actief in de Tour de l'Avenir) en Daan van Sintmaartensdijk (nog teveel hinder van zijn val in de Veenendaal Classic jl. woensdag). Maar gelukkig voor de organisatie was het weer enorm goed, bleven de afmeldingen beperkt en kreeg het hoofdmenu met Coen Vermeltfoort opnieuw een klinkende naam als winnaar.

 

Bart Hordijk heeft de Nieuwelingenwedstrijd op

zijn naam geschreven. Hij versloeg in een sprint-a-deux Max van der Meulen. Op 27 seconden kwam Lucas Janssen als derde over de streep.

 

Ard Veneman won bij de Sportklasse/Basisleden. Ard versloeg in de sprint zijn medevluchters Marcel Lambregts en Tonny Berends. Bart Hordijk was de sterkste in de Nieuwelingenwedstrijd. Hij versloeg in een sprint-a-deux Max van der Meulen. Op 27 seconden kwam Lucas Janssen als derde over de streep.

 

De dag werd afgesloten met de inmiddels traditionele ploegentijdrit. WTC Maaswaal wist de drie ronden het snelst af te leggen en ging met de overwinning aan de haal. Met een gemiddelde van 47,1 km/u raasden Gerben Kroon, Gijsbert Nieuwkoop, Kees Verheij en Julian van Oudheusden over het parcours. Tweede werd Cycling Team Flakkee (Willem Kegge, Sander vds Velde, John Roos en Wouter Harteveld) en derde The Bink Stars. 

 

Voor de volledige uitslagen van de ploegentijdrit, klik hier. Voor de overige uitslagen, klik hier.