· 

WK avontuur Ansh Jakhari halverwege.

Het is best heel bijzonder te noemen dat er van Schaakvereniging Spijkenisse een zo jonge schaker deel mag nemen aan het WK in het Chinese Weifang. Er zijn al eerdere schakers van de Spijkenisser Schaakvereniging naar het WK geweest, maar of ze deze leeftijd hadden??

 

Een paar weken gelden vertrokken Ansh en zijn ouders naar China om eerst een week te acclimatiseren en rustig voor te bereiden. Daarna de start van het toernooi.


Duidelijk bleek na een paar ronden dat het deelnemersveld sterk was en met 2 punten na vier partijen kon Ansh goed meekomen. Nu hij net over de helft is, blijkt dat hij een aantal zeer sterke Mongoolse schakers aan het bord kreeg en de punten niet meer behaald werden. 

 

Dat mocht de pret niet drukken en is er tijd genomen om de cultuur op te snuiven om daarna de laatste helft met versterkte motivatie tegemoet te treden.

 

We wensen samen met de vereniging Ansh nog veel succes!!!