· 

Mooie prestaties TVS90 tijdens NK Triathlon Sprintafstand in Ouderkerk.


📸Tim Buitenhuis en Christie Brouwer

Joey van T Verlaat kampioen in categorie <23 en 3e overall!

Joey van T Verlaat is zaterdag in Ouderkerk Nationaal Kampioen Triathlon op de Sprintafstand geworden (<23). Overall eindigde Joey ook op het podium. Hij werd 3e.

 

Na een goed zwemonderdeel, ging Joey in de eerste grote groep het fietsonderdeel in. Inmiddels waren vijf atleten vooruit. Al snel werden twee atleten door de groep gegrepen en de drie overige had de groep bijna te pakken na de laatste fietsronde.  Joey legde de focus op het podium bij de categorie <23. Aanvankelijk verliep het looponderdeel niet goed, maar Joey verraste zichzelf door weer in zijn ritme te komen. Hij gaf alles wat in zijn lijf zat en wist zijn eerste nationale titel in de wacht te slepen.


Gemengde gevoelens na afloop NK Sprint Kim van T Verlaat

Om 12:00uur was het klonk het startschot voor de sprint triathlon in en om de Ouderkerkerplas! Bizar veel zenuwen weerhielden me van een goed zwemonderdeel. Nul power en moeite met het volgen van de dames voor me. Rond een 30e plek stapte ik de fiets op waarna het zaak was zoveel mogelijk gaten te dichten wat goed lukte! In de groep een aantal keren proberen weg te komen met Romy en Laura (Belgische), maar dat mocht niet baten. Vooraan de groep gewisseld, en al snel konden we atleten zien van de groep voor ons. De eerste ronde kon ik grotendeels meelopen met Laura maar die moest ik helaas laten gaan voor het ingaan van de tweede ronde. Met maar één waterpost per ronde had ik moeite mezelf te blijven verzorgen en stortte ik helemaal in. Blij om op m'n benen te kunnen blijven staan tot de streep, want het had geen meter langer moeten duren. Uiteindelijk 18e overall, 16e op het NK en 10e U23. Misschien op meer gehoopt, maar een week na een OD mag ik absoluut niet klagen en tevreden terugkijken.

Met het team wisten we een 7e plek in de daguitslag te behalen en zo worden we ook 7e in het klassement! Nooit verwacht dat we zo mee zouden draaien in de Eredivisie ! Ontzettend trots op het team! 🧡 #tvs90

 

Dank aan iedereen voor de support vandaag!!! Bizar vaak m'n naam gehoord, en heeft zeker geholpen. 🤩


7e plaats Eredivisie Dames TVS90

Het TVS90 verslag: Wat een mooie dag! Prachtig weer  en ons team aan de start van het NK sprint, de finalewedstrijd van de teamcompetitie Eredivisie. Vandaag met Marije, Sandra, Jitske en Kim. Rennend vanaf het strand het water in en stuk voor stuk een prima zwemonderdeel. Het fietsen was best spannend omdat er vooraf was aangegeven dat het een smal en gevaarlijk fietsparcours was. De parcoursverkenning voor de wedstrijd was daarom een welkome aanvulling. Blij dat alle dames goed van de fiets waren en aan het looponderdeel konden beginnen. Allemaal gelopen voor wat ze waard waren en er alles uitgehaald wat erin zat. Super gedaan en vandaag een 7e plaats met het team. Dit resulteerde tevens in een 7e plaats in het eindklassement! 

 

#TVS90 #finale#eredivisietriathlon #teamcompetitietriathlon #FUN #Nissewaard #actiefinnissewaard