· 

ttv Hellevoets Effect blikt vooruit op de najaarscompetitie.

De najaarscompetitie gaat volgende week zijn eerste ronde in. Hellevoets Effect speelt met twee teams in de reguliere competitie en drie teams in de duocompetitie.

 

Hellevoets Effect 1 komt in de reguliere competitie uit in de 3e klasse F. Het team bestaat uit de volgende spelers: Rob Huizinga, Barry van Dijk, Onno Blok, Arno en Joyce Ynzonides. Rob, Barry en Joyce vormen de basis van het team. Indien nodig kan Onno of Arno één van de basisspelers vervangen.

Xerxes 3 lijkt op basis van de NTTB  ELO Rating de 

favoriet voor het kampioenschap. De Repelaer 1 en VCS 1 liggen op de loer. Het is niet uitgesloten dat HE 1 gaat verrassen. Degradatie lijkt voor Pitt ’75 2 lastig te ontlopen. Papendrecht 6 zal ook alle zeilen bij moeten zetten om niet te degraderen.

 

Hellevoets Effect 2 komt met de spelers Joost Voogt, Bert Brinkman, Gerard de Man en Rik Kooiman uit in de reguliere 5e klasse E. 

 

Shot’65 3 is de torenhoge favoriet voor het kampioenschap met als goede tweede Diveko 1. De overige teams (Hellevoets Effect 2, De Sprint 

6, Dordrecht 7 en Xerxes 7) lijken afhankelijk van de teamopstelling per wedstrijd aardig aan elkaar gewaagd. Het belooft dus een leuke competitiestrijd te worden.

 

In de duocompetitie speelt Hellevoets Effect 1 in de 2e klasse A. Onno Blok en Arno Ynzonides spelen in principe de wedstrijden. Eventueel kunnen Rob Huizinga, Barry van Dijk en Joyce Ynzonides-Janissen als vervanger ook in actie komen.

 

NN Rotterdam 1 is de favoriet voor het kampioenschap in deze klasse. Wellicht dat Kwiek 1 kan verrassen. Op basis van de ELO Rating zal het voor Hellevoets Effect 1 een enorme kluif worden zich te handhaven. De concurrenten zijn Alexandria’66 4, Trefpunt 2 en Dordrecht 3. Onno zal zich op dit niveau in zijn element voelen en wellicht genoeg punten binnen slepen. We zullen het zien.

 

Hellevoets Effect 2 is door persoonlijke 

omstandigheden van de drie vaste spelers teruggetrokken uit de 5e klasse A van de duocompetitie. 

 

Hellevoets Effect 3 speelt in de 5e klasse B. Freek Sprokholt, Bert Brinkman, Dimitri Dongor en Ivo Kooiman staan op de teamlijst. Op basis van de ELO Rating behoort Smashing’86 1 samen met HE 3 tot de kampioenskandidaten. Wellicht hoort ook Boomgaardshoek 4 daar nog bij. Zij komen naast de sterke speler Ulrich Wijbers met een nieuwe speler in actie. Indien die speler de speelsterkte 

van  Ulrich heeft, dan behoren zij zeker ook tot de kandidaten voor de 1e plaats. De andere teams (Alexandria’66 15, De Sprint 4, De Beer 4) strijden voor de overige plaatsen.

 

Hellevoets Effect 4 komt uit in de 6e klasse B. Leuk wordt voor Bert vd Kamer, Joke en Hans de Brandt de ontmoeting met Taveba 6. Daarin spelen de broers Ton, Rob en Hugo Wulffraat (oud-leden), aangevuld met de temperamentvolle Elio Machillanda. Hugo wordt geplaagd door blessures en zal waarschijnlijk niet veel in actie komen. De overige teams zijn Alexandria’66 16, De Sprint 5, Tavenu 6 en Oude Tonge 2.

Het belooft een leuke strijd voor het kampioenschap te worden waarbij de opstellingen van de dag wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Alexandria'66 en Oude Tonge 2 lijken de zwakste schakels en komen in aanmerking voor degradatie. Al is de speelsterkte van de twee nieuwe Oude Tongespelers, naast de broers Both, onbekend.