· 

Daan Hoole presteert goed in Noorwegen.

Daan Hoole (Zuidland / archieffoto) heeft dit weekend met zijn ploeg SEG Racing Academy in Noorwegen deelgenomen aan het UNO-X-Development Weekend. Met op vrijdag een tijdrit, zaterdag een heuveletappe en zondag een etappe die deels over gravelwegen ging (een Noorse variant over Parijs Roubaix).

 

Daan is op zijn specialiteit De Tijdrit vrijdag de driedaagse goed begonnen. In een sterk internationaal deelnemersveld is hij vrijdagmiddag in de tijdrit over 22 vlakke kilometers als 9e geëindigd. De Nederlands Beloften Tijdritkampioen eindigde op 1 min 08 van de sterke Noorse winnaar Mikkel Bjerg. De Noor won in 24 minuten en 45 seconden. Tweede en derde werden de Noren Johan Price Pejtersen (op 28 seconden.) en Rasmus Christian Quaade (op 45 seconden).


Ook zaterdag presteerde Daan opnieuw goed. In de 133,5 km lange heuveletappe rond het Noorse Lillehammer kwam Daan als vijfde over de finish. De sprint van de kopgroep werd gewonnen door de Deen Niklas Larsen. Niklas versloeg de Noor Kristian Aasvold en de Belg Julian Mertens. De Amerikaan Kevin Vermaerke en Daan Hoole kwamen in de zelfde tijd op de volgende plaatsen in de uitslag. 


De Noor Kristian Skjerping heeft zondag de derde wedstrijd gewonnen. In het Noorse Gylne Gutuer kwam de Noor als eerste over de finish na een 173,5 km lange wedstrijd over deels gravelwegen. Tweede werd de Deen Morten Hulgaard in dezelfde tijd. Als derde kwam de Belg (en ploeggenoot van Daan) Jordi Meews over de finish op 7 seconden van Kristian en Morten.  

Ook nu weer een goede wedstrijd van Daan. Hij kwam op 30 seconden als 22e over de meet.


Vorig jaar stond dezelfde wedstrijd op het rooster. Daarin presteerde Daan duidelijk minder in vergelijking met dit jaar. Daan ontwikkelt zich dus goed door! Dat wisten we natuurlijk al, maar de feiten bevestigen het in dit geval. En dat moet bij hem een goed gevoel geven.