· 

De kop bij HVS is er af. Ze zijn begonnen!!!

In een uitgebreid verslag kijkt Hockeyvereniging Spijkenisse (HVS) terug op het eerste competitieweekend.

De Jongste Jeugd had het weekend nog vrij en begint deze week met de eerste training. De overige junioren en senioren begonnen dit weekend aan de (voor)competitie. En dat ging ondanks dat de velden pas 2,5 dag voor de competitie bespeelbaar waren en er door sommige teams nauwelijks hebben getraind best aardig (Foto: Facebookpagina HVS).

 

Zaterdag speelden alle jongens teams thuis en wat nog leuker was, niemand verloor. JA1 wist in een doelpuntrijke wedstrijd nipt met 5-4 van Nieuwkoop te winnen. Op Jumboveld ernaast vielen er nog meer doelpunten maar die werden allemaal door de jongens D1 gescoord. Zij wonnen met 10-0 van Gouda. JB1 nam het daarna op tegen HGC. Beide teams scoorden twee keer waardoor HGC een puntje naar huis meenam.

 

Voor de eerstejaars meiden D is het altijd even wennen. Vorig jaar nog op een half veld en vanaf dit seizoen dienen zij op een heel veld te spelen. En als je dan ook geen gelegenheid hebt op een voorbereiding van een paar weken dan is het gewoon even wennen.

MD1 speelde in Rijswijk tegen de gelijknamige club. Rijswijk won de wedstrijd met 2-1. MD2 mocht aan het begin van de middag op bezoek bij Derby en wist een mooi gelijkspel (1-1) mee te nemen. Dat lukt eerder in de ochtend ook de MD3 op bezoek bij Goeree Overflakkee (2-2). Voor de MD4 was het nog even wennen. Dat mochten ze doen in een thuiswedstrijd tegen Wateringse Veld. Ze wisten daarin niet te scoren en dat deed de tegenstander wel een aantal keer.

 

Bij de meiden C was er meer succes. De MC1 wist knap uit bij Barendrecht van de plaatselijke MC2 in de eerste klasse te winnen met 1-2. De MC2 mocht richting Berkel-Rodenrijs om net na tien uur aan te treden en won ruim met 1-4. De MC3 mocht in de middag Delfshaven ontvangen. Dat werd een doelpuntrijk festijn die door HVS met 5-2 werd gewonnen. De MC4 wist niet te scoren in de uitwedstrijd in Vlaardingen. Pollux was daar de sterkste en won met 5-0.

 

IJssel MB1 is niet echt het team dat onze MB1 ligt. Vorig seizoen werd er uit met 5-2 verloren en eind mei thuis werd het 1-4 voor IJssel. Nu gingen onze meiden op voor een revanche maar ook nu ging de winst ruim naar IJssel (5-1). De MB2 ging zaterdag als laatste het veld op. In een leuke, sportieve gelijk opgaande partij tegen Schiedam maakte zij het verschil in de tweede helft. In de laatste seconden van het laatste kwart scoorde onze meiden de 5-2. De MB3 Speelde daarvoor tegen de Kieviten. Het spannende pot die in de tweede helft werd beslist door de gasten die met een 0-1 overwinning naar huis vertrokken.

 

De meiden A1 mochten starten in de derby bij Voorne, maar ondanks het overwicht wisten zij zich niet te belonen met een overwinning. Met een 2-1 nederlaag konden ze terug naar Spijkenisse. MA2 won thuis makkelijk van Alkema (3-0). Meiden A3 hadden het wat moeilijker eerder op de dag thuis tegen HGC. Zij wonnen nipt met 1-0.

Op zondag was het tijd voor de senioren. Het leek er op dat de HVS teams nog moesten wennen aan de mooie nieuwe velden op ons Sportpark want zowel Dames 2, 3 en 4 en Heren 3 verloren hun thuiswedstrijd. Wie minder moeite had met de nieuwe velden was HVS Heren 1. Zij lieten Culemborg kansloos door met 6-1 te winnen. Een mooie start van de competitie waarin HVS wederom mee wilt strijden om promotie naar de derde klasse.

 

Werd er veel verloren zondag op het eigen sportcomplex, anders was het met de seniorenteams die uit speelden. Als eerste de Veterinnen die in Leiden met 2-7 zegevierden. Ook de heren Veteranen wisten te winnen. Zij mochten dichterbij spelen in Delft waar zij met 1-3 wonnen van Hudito. Van Dames 5 hebben we geen uitslag binnen mogen krijgen. Zij speelde laat in de middag tegen Leonidas. Nadat Heren 2 vorig seizoen het kampioenschap hadden binnen gehaald weten ze, nu een klasse hoger, gelijk na de eerste wedstrijd weer wat verliezen is. Ring Pass Delft was met 4-0 te sterk.

 

Dan ons eerste Dames team. Vorig jaar al aardig verjongd en dat is na het vertrek van Daphne en Vivian deze zomer verder verjongd. Was het vorig jaar nog zoeken aan het begin van de competitie en werden er aardig wat punten daardoor verspeeld, het tweede deel van de competitie was ijzersterk. De verwachtingen zijn dit jaar dan ook dat er meegevochten kan worden om het kampioenschap. De voorbereiding was natuurlijk niet ideaal doordat er op het eigen complex niet getraind en gespeeld kon worden. En als je dan gelijk de competitie met een uitwedstrijd moet starten tegen aartsrivaal Voorne in de eilandderby dan weet je dat je er gelijk moet staan.

Een beetje zenuwachtig begonnen onze meiden aan de wedstrijd waarin Voorne de betere partij was in de eerste helft. De tweede helft waren de rollen weer omgedraaid en waren onze meiden de bovenliggende partij. Toch was het een wedstrijd die na 70 minuten hockeyen gewoon in 0-0 zou eindigen als Lisanne niet na een geweldige actie drie minuten voor tijd Jillian de mogelijkheid had geven om de 0-1 op het scorebord te zetten. Buiten dat de meiden allemaal goed kunnen hockeyen is het goed om te zien dat ze naar elkaar toe zijn gegroeid en ook voor elkaar op het veld willen vechten. Voorne kwam de achterstand niet meer te boven en zo starten onze meiden geweldig door met 3 punten vanuit Hellevoetsluis terug te keren naar Spijkenisse.

Volgende week staat er gelijk weer een zware pot op het programma als Barendrecht op bezoek komt.

 

Komende week allemaal lekker trainen. Let wel even op, het trainingsschema is nog een klein beetje aangepast. In de HVS-app kunnen de leden in hun tijdlijn zien wanneer en op welk velddeel ze moeten trainen. Dinsdag is er nog een tweede en laatste mogelijkheid om een bitje te happen bij Orthodontist Verhoef (18:00 uur - 19:30 uur) en woensdag is de jaarlijkse Sport2000 Koopavond (17:00 uur - 19:30 uur). Kortom we zijn weer helemaal begonnen!

#WEZIJNBEGONNEN#GOHVS