· 

Kim van 't Verlaat Nederlands Kampioen CrossTriathlon

 

Rood Wit Blauw op NK CrossTriathlon voor Kim van ‘t Verlaat

 

 

 

In Almere, op hetzelfde parcours als waar volgend jaar het WK CrossTriathlon wordt gehouden, werd Kim in een sterke wedstrijd Nederlands Kampioen junioren.

 

De wedstrijd begon met 500 mtr zwemmen in de lange Wetering. Daar pakte Kim al meteen een kleine voorsprong, die in de volgende 12 km mountainbiken werd uitgebouwd. Met een kleine minuut voorsprong op de rest van de meisjes junioren stapte de juniore van TVS’90 van de ATB voor de afsluitende 5 km crossloop.

 

Op dit, door de regen soms lastig te belopen parcours, bleef de voorsprong op de regerend wereldkampioen op dit onderdeel, Willemijn Fuite onveranderd en ook de voorsprong op de nummer drie Zoë van Dijk was ruim voldoende om juichend de finish te passeren.

 

 

 

Eindstand (NK Crosstriathlon Almere):

 

1.   Kim van ’t Verlaat

 

2.   Willemijn Fuite

 

3.   Zoë van Dijk