· 

't Capproen 1 wint na een gehaast begin dik van Eureka 1

 

't Capproen 1 weet een haastig, te gretig gestarte wedstrijd om te draaien naar een goede start van de competitie.

 

Zaterdag 7 september, eerste competitie weekend van 't Capproen. Van de "hoofdmacht" mocht na senioren 2 senioren 1 aan de slag. De ploeg, die op van verschillende kanten naar de tegenstander kwam, vond elkaar in Oud-IJsselmonde om het te gaan opnemen tegen Eureka 1.

 

In de eerste basis opstelling werd de aanval gevormd door Sanne, Dianne, Freek en Jordy. Britt, Simone, Nik en Mark vormden de eerste defensie. 

Vooraf werd afgesproken om het tempo goed hoog te houden, met name de balsnelheid, lange lijnen in het plaatsen aan te houden, druk naar binnen te geven bij het aanvallen en in de verdediging “open” en met enig lef te korfballen. Dit zou moeten kunnen omdat, met respect voor de tegenstander, Eureka over iets minder korfballend vermogen beschikt op papier dan wij. Daarbij werd tevens verwezen naar het goede resultaat van “t Capproen 2 (7-16 winst bij OZC 4) en de daarbij aangehouden tactiek.

Met 13 spelers sterk werd een goede warming-up gedraaid en werd bij het inschieten de korf al goed gevonden.

 

Helaas zag S1 zich net als S2 na enige minuten al geconfronteerd met een 1-0 achterstand. Toen na 10 minuten korfballen de gelijkmaker nog niet werd gemaakt, werd een Time-Out van onze kant ingezet om te proberen ons spel aan te passen. Gemeld werd niet in het fysieke spel mee te gaan van de tegenstander waarbij zij goed op de ballijn verdedigde en juist de lange lijnen uitdrukkelijk te zoeken met druk naar binnen, telkens na het plaatsen van de bal. En zo dus minder haastig te gaan spelen en overzicht en rust te creëren. 

Dit bleek de sleutel te zijn, die goed werd uitgevoerd door de spelers, waardoor ’t Capproen in de 14e minuut op gelijke stand kwam en in de 15e en 17e minuut gelijk uitliep naar een 1-3 voorsprong. 

We bleken instaat om dit vol te houden en het fysieke spel van Eureka omzeilend, werd gerust met een 2-6 voorsprong.

In de rust werd vooral herhaald wat leidde tot het verbeteren van ons eigenspel, tevens werd duidelijk aangegeven, mede vanuit het team, dat de kansen bij de dames gezocht moest worden. Gezien de speelstijl van de tegenstander werd nogmaals benadrukt meer druk te gaan geven in de verdediging. 

Om nieuwe energie te brengen, startte Kevin (Mark), Lotte (Simone) en Jeroen (Jordy) in de tweede helft. Color was aan het einde van de eerste helft al gekomen voor Sanne die met een blessure uitviel. 

’t Capproen wist in de tweede helft goed de afgesproken tactiek uit te voeren en zag na 15 minuten in de 2e helft een comfortabele stand van 4-11 op het scorebord staan. 

We wisten ons spel goed vol te houden en met name het met lef verdedigen viel positief op. Maar helaas ook negatief, want bij het overnemen van een doorgebroken tegenstander, kwam Lotte hard met deze tegenstander in botsing waardoor zij 2,5 minuut voor het einde van de wedstrijd het veld geblesseerd moest verlaten. Zij werd vervangen door Simone.

 

Ondanks dat Eureka in de tweede helft 1 doelpunt meer maakte dan in de tweede helft, bleven we gedisciplineerd korfballen en werd de wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk afgesloten met een 5-13 overwinning. 

Ook in deze wedstrijd een scheidsrechter die een prettige wedstrijd floot en duidelijk was in zijn beslissingen. #knallen

Score Capproen 1: Dianne 7x, Britt 4x, Freek en Lotte beide 1 x