· 

't Capproen 2 pakt in eerste speelweekend direct op duidelijke wijze de volle aantal punten!

Zaterdag 7 september, eerste competitie weekend van 't Capproen. Van de "hoofdmacht" mocht senioren 2 als eerste aan de slag. In regenachtig weer werd getogen naar Rotterdam-Zuid waar OZC 4 onze tegenstander zou zijn. Gestart werd met Ellen, Lotte, Michael en Rick in de aanval. Simone, Sam (1e jaars-senior, A1), Justin en Sebastiaan (1e jaars-senior, A2) vormden de verdediging.

 

Volgens de poule indeling is S2 gemiddeld de helft jonger dan de meeste vaan haar tegenstanders, waardoor de nadruk werd gelegd op onze conditie en daarmee het durven te verdedigen met lef en enig risico. Aanvallend zou het zaak zijn om in eerste instantie nauwkeurig rondspelen van de bal en daarna het verhogen van het tempo, lange lijnen in het plaatsen aan te houden en in het lopen juist constante dreiging naar binnen te houden.

 

Zo begonnen we gemotiveerd, doch enigszins nerveus aan de wedstrijd in een andere samenstelling dan de afgelopen jaren. Dat de tegenstander niet onderschat moest worden, werd direct duidelijk toen we na precies 1 minuut op 1-0 achter kwamen. Het duurde even voordat we echt goed in het spel kwamen en na 15 minuten spelen was de score omgebogen naar een 2-3 voorsprong. OZC bleek toch goed in staat om in de buurt te blijven, echter het goed uitvoeren van de afgesproken speelwijze resulteerde in een ruststand van 4-8 in ons voordeel.

 

In de rust werd gezien het spelbeeld van de tegenstander besloten om hen, bij balverlies van ons in de aanval, direct vast te zetten in samenwerking met de verdediging die dan duidelijk voor moesten gaan verdedigen. Tevens werd met het inbrengen van Stan (Sebastiaan) en Sanne (Simone) het 2e voorzien van "vers bloed". Deze tactiek vertaalde zich direct in de score en 't Capproen liep binnen 11 minuten in de 2e helft uit naar een 4-13 voorsprong. Ondanks het inbrengen van jeugdige spelers aan de kant van OZC, wisten we de wedstrijd te blijven controleren. Met een eindstand van 7-16 werd met gepaste trots en tevredenheid met respect afscheid genomen van onze tegenstander die er samen met ons een zeer sportieve wedstrijd van wisten te maken. Waarvoor ook dank aan de scheidsrechter van OZC die een puike wedstrijd floot. #knallen

 

Score Capproen: Ellen 5x, Sebastiaan 2x, Justin 2x, Sanne 2x, Simone, Sam, Lotte, Michael en Stan allen 1x.