· 

Fabiënne Hoogendam pakt zilver op EK Windsurfen

De 18 jarige Fabiënne Hoogendam uit Hellevoetsluis heeft afgelopen week een uitstekende tweede plaats behaald bij het EK Jeugd. Afgelopen week was het EK Jeugd in Alacati, Turkije. Een hele mooie plek met vlak water, wat voor slalom windsurfen heel leuk is. Slalom windsurfen is net als Formule 1, zo snel mogelijk een parcours met 4 boeien, om, om te gijpen, met hoge snelheid afleggen. Fabiënne had eigenlijk niet zo heel veel verwachtingen voor deze wedstrijd. Ze hoopte op misschien een top 5 plek. Toen de wedstrijd begon gingen haar eerste races eigenlijk heel goed, dus toen heeft ze geprobeerd dat vast te houden en is ze bijna elke race (7 races totaal over 5 dagen) 2e geworden en zelfs nog 1 keer 1e. Uiteindelijk is ze overall dus 2e geworden op het EK, een prestatie, waar ze ontzettend blij mee is! Nu is het grote talent in Denemarken voor haar eerste PWA Worldcup, de professionele Worldtour, dus eens kijken hoe dat gaat ;) Het weekend daarna is het weer tijd voor het NK!

(Op de foto rechts Fabiënne met NED 223 en rood, wit, blauwe zeil)

(Op de foto's Fabiënne op kop en rechts met 223)