· 

De Sprint 1 wint met grote cijfers van Shot'65 1.

Titelverdediger De Sprint 1 (Brielle) is in de Hoofdklasse A van de duocompetitie afdeling West goed uit de startblokken gekomen door een grote 5-0 overwinning op Shot'65 1.

Martijn Bekker en Demelsa Basie kwamen voor de Briellenaren achter de wedstrijdtafel. Kevin Scholten en Roland Dekker vertegenwoordigden de Zwijndrechtenaren.

 

Martijn Bekker en Kevin Scholten openden de avond. Martijn speelde uitstekend. Kevin had moeite met het aanvallende spel van de Briellenaar en verloor terecht met 0-3. De Sprint op voorsprong.

 

De tweede wedstrijd ging tussen Demelsa Basie en Roland Dekker. Demelsa opende slecht tegen Roland, die gebruik maakt van lange noppen op zijn backhand. Roland speelde slim, tactisch goed met enkele mooie aanvalsballen, waardoor Demelsa niet in haar spel kwam. Ze kwam met 0-2 achter en leek de wedstrijd snel met 0-3 te gaan verliezen toen ze in de derde game met 3-7 achter kwam. Roland werd nonchalanter, miste enkele makkelijke ballen en met wat geluk trok Demelsa alsnog de game naar zich toe. Hieruit putte Demelsa moed. Ze kreeg meer grip op Rolands spel en sleepte de wedstrijd alsnog met 3-2 uit het vuur. A narrow escape!

 

Het dubbelspel ging daarop makkelijk naar De Sprint 1. Shot'65 1 kwam er niet aan te pas. Een regelmatige, makkelijke 3-0 overwinning bracht De Sprint weer op voorsprong in de wedstrijd: 2-1.

 

Ook Martijn had het in de eerste game lastig tegen Roland. Martijn verloor de eerste game. Hij herpakte zichzelf, ging tactisch beter spelen en trok de wedstrijd toch nog betrekkelijk eenvoudig naar zich toe: 3-1. 

 

In de slotwedstrijd kwamen Demelsa en Kevin in de arena. Demelsa had duidelijk meer grip op de wedstrijd, toonde meer vastigheid waardoor ze minder onnodige fouten maakte dan Kevin. Demelsa won de wedstrijd verdiend met 3-0.

 

Zo kwam er een 5-0 eindstand op het wedstrijdformulier. Een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Alleen Roland had wat in te brengen. Kevin was duidelijk minder dan Martijn en Demelsa.

Volgende week dinsdag volgt opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer tegen NTTC 1 uit Nieuwerkerk aan de IJssel. U bent vanaf 20.00 uur welkom aan De Rik 22b in Brielle om de wedstrijd bij te wonen. De Sprint beschikt over een schitterende eigen accommodatie. U kan vanuit de kantine makkelijk de wedstrijd volgen.

 

(Met dank aan Laura en Demelsa voor het wedstrijdverslag)