· 

BV Voorne Dames winnen eerste wedstrijd

 

Dames BV Voorne beginnen goed aan competitie

 

Na het verloren kampioenschap hebben de dames van BV Voorne zich in de zomermaanden kunnen herstellen van deze grote teleurstelling. Na 2 jaar net naast de eerste plek te hebben gegrepen, zijn de verwachtingen voor dit seizoen hooggespannen. Met interim coach Olaf Bons aan het roer zal de nadruk liggen op verdere verbetering van de conditie, meer variatie in de aanval en het verhogen van de druk op de tegenstander.

 

De wedstrijd

 

Zonder Shelley van Oosterhout en Minke Blok  startte Voorne de thuiswedstrijd tegen Divine uit Rotterdam  met een man tot man verdediging met veel druk op de helft van Divine. Dit resulteerde in  veel balwinst en een aantal snelle aanvallen waardoor de Brielse dames al in de eerste 1 periode uitliepen naar 20-4. Met een ruststand van 30-6 was het vooral van belang om de focus te houden in de tweede helft.

 

In de 3e periode werd er echter minder geconcentreerd verdedigd en verliep de aanval wat slordig, waardoor de dames van Divine hun aanvallende kwaliteiten konden laten zien. Omdat Voorne tegen de zoneverdediging gewoon bleef scoren was de stand na de derde periode 49-20. In de 4e periode herpakte Voorne zich weer en liet bij vlagen zien waarom ze ook dit seizoen titelkandidaat zijn. Met een overwinning van  63-28 zijn de briellenaren prima aan de competitie begonnen. Debutant Miranda van de Panne- Stolk en Rosa Hoogendijk met respectievelijk 20 en 18 punten waren deze keer de topscoorders.