· 

HVS blikt uitgebreid terug op mooi hockeyweekend.

Het was een prachtig zonnig september weekend. Een heerlijk weekend voor de Jongste Jeugd om met de competitie van start te gaan. Met maar liefst negen Jongste Jeugdteams waarvan er vijf thuis mochten beginnen werd de Jongste Jeugdcompetitie 2019-2020 spreekwoordelijk afgetrapt.

 

Bij het MixF1 team werd er driftig op los gescoord in de wedstrijd tegen Feijenoord. In totaal zagen de trotste toeschouwers 18 doelpuntjes tijdens de wedstrijdjes. Feijenoord wist daarbij iets meer te scoren dan HVS. Later in de middag in Barendrecht

konden de toeschouwers zelfs 28 doelpuntjes bekijken in de wedstrijd tussen de plaatselijke club en HVS MF1. Het waren spannende wedstrijdjes waarbij Barendrecht uiteindelijk als winnaar richting de limonade kon gaan.

 

Op een kwart veld speelden de E6-jeugd hun wedstrijden. Hierbij staat er al een echte keeper in het doel. Ondanks deze keeper wist de jongens van de J6E1 6 keer te scoren tegen Voorne. Echter doordat Voorne ook 6 keer het doel wist te vinden bij HVS eindigde de wedstrijd zonder verliezers. Dat kon niet gezegd worden van de meiden van de M6E1 en de M6E2. Beiden speelden tegen Pollux. De M6E2 thuis om 09:00u en M6E1 twee uurtjes later in Vlaardingen. Beide wedstrijden wist Pollux ruim te winnen. Maar na één weekje training is het best lastig als je opeens vanuit de F-jeugd op zo’n groot veld moet spelen. Komende week weer lekker trainen en het weekend weer opnieuw proberen.

 

Op een half veld werd er gespeeld door de E8-jeugd, waarvan de jongens naar Pijnacker mochten. Ze wisten geen doelpunt te maken en doordat Pijnacker dat wel drie keer had gedaan kwamen zij als winnaar van het veld. Meer succes was er bij de meiden dit weekend. De M8E3 speelden thuis tegen Ring Pass Delft. Met de Mini van de Week Jill in het doel werd er met 5-3 gewonnen. De M8E2 mocht het ernaast in een eilandderby opnemen tegen Forcial uit Rockanje. Ook zij wisten 5 keer te scoren, maar daar werd het iets spannender. Forcial bleef gelukkig voor onze meiden op 4 doelpunten steken.

 

De M8E1 hadden een druk hockeyweekend. Werd op zaterdag eerst in Barendrecht de M8E2 met 0-5 verslagen, op zondag waren zij één van de deelnemers van het bij HC Rotterdam gehouden Fatima Moreira de Melo Cup. Ook hier hadden zij succes door zonder tegendoelpunt de poulefase winnend af te sluiten. De halve finale ging na strafballen net verloren. Na een tweede plaats in 2018 wisten de meiden nu beslag te leggen op de 3e plaats. Uit handen van Fatima mochten zij de welverdiende medaille in ontvangst nemen. Wil je het hele verslag lezen van onze meiden, kijk dan even in de HVS-app.

 

De JD1 behaalde de grootste HVS-overwinning van het weekend. In Rotterdam was Feijenoord geen partij. Met 0-15 kwamen zij van het veld. Zo makkelijk hadden de meiden van de MD1 het niet. In de derby tegen Voorne werd er wel gewonnen met 1-3. Ook de MD2 wist 3 keer te scoren thuis tegen Barendrecht dat geen doelpunt wist te maken. De MD3 speelden ook tegen Barendrecht dat ook al niet wist te scoren. Onze MD3 deed dat wel en won met 5-0. De MD4 mocht naar Delft voor de wedstrijd tegen Hudito. Daar wisten onze meiden niet te scoren en werd er nipt verloren met 1-0.

 

De MC1 behaalden thuis een mooie overwinning door Reeuwijk-Bodegraven met 4-0 te verslaan. De meiden van de MC2 hadden geen kind aan Evergreen. Met een 12-0 overwinning kwamen zij van het veld. Daarnaast op het Jumboveld speelden de MC4 tegen Klein Zwitserland. In de tweede helft kwamen onze meiden al beter in hun spel en wisten ze toch nog 2 keer te scoren. Wel ging de wedstrijd verloren met 2-7. De postduif met de uitslag van de MC3 heeft het niet gered vanuit Den Haag. Deze uitslag moeten we jullie dus verschuldigd blijven.

 

De jongens B1 wisten wel de eer te redden met een doelpuntje maar gingen er wel met een nederlaag van het veld bij Souburgh. Ze verloren met 7-1. De meiden B1 wisten thuis wel te winnen van Reeuwijk-Bodegraven. Met 3-1 overwinning herstelden zij zich netjes na de nederlaag vorige week. De MB2 vorige week nog ruim gewonnen wisten hier geen vervolg aan te geven. Uit in Waddinxveen werd met 2-0 verloren. Dat was ook de eindstand tussen Forescate en onze MB3 in Voorschoten.

 

Bij de Kieviten hadden onze Jongens van de JA1 niet zoveel in te brengen. Ze wisten wel twee keer te scoren maar verloren met 9-2. Ook de MA1 wist niet te winnen. Een vroege achterstand tegen Schiedam wisten ze niet meer om te buigen. Ze verloren met 0-1. Ook de andere A-junioren gingen kopje onder. De MA2 uit bij Klein Zwitserland verloren met 9-1 en de MA3 bij Feijenoord met 3-0.

 

Ook de zondag was een heerlijke dag om langs het hockeyveld te staan. En als je die dag op Sportpark Groenenwoud was dan heb je kunnen genieten van een paar mooie overwinningen van onze HVS dames en heren. Om 10:30u toen de zon het speelveld al lekker had opgewarmd mochten de Heren 2 het opnemen tegen Alecto. Een spannende wedstrijd waar onze heren de boventoon voerden. Met een 4-2 overwinning werden de eerste punten van het seizoen bijgeschreven. Daarnaast op het Raboveld mochten de Veterinnen het opnemen tegen Roomburg. Na een moeizame start en een 0-1 achterstand wisten ze de rust te halen met een 2-1 voorsprong. De tweede helft maakten de dames het verschil en wonnen uiteindelijk makkelijk met 7-1.

 

De heren veteranen namen het hierna op tegen De Hoeksche Waard en wonnen met 3-0. Dames 5 mocht hierna als laatste thuis beginnen om 14:30u tegen Barendrecht. Zij verloren deze wedstrijd met 0-3. Dit was nadat ons Dames 1 het mocht opnemen tegen Barendrecht Dames 1. Barendrecht één van de titelkandidaten in de derde klasse waarin onze dames ook mee willen vechten om de titel. Een mooie gelegenheid dus om te zien waar onze dames staan. Maar als dan Fleur en Esmee geblesseerd zijn en Jamie op de wedstrijddag ziek af moet haken, dan mis je bijna de gehele verdediging. Barendrecht ging met 0-1 de rust in en met het laatste kwart nog op het bord hadden zij de scoren verdubbelt tot 0-2. De wedstrijd in de tas, het laatste kwart uit hockeyen en de punten mee naar Barendrecht. Zo had het gegaan moeten zijn als je buiten de veerkracht van onze meiden rekent. HVS legde zich nog niet neer bij een nederlaag en in een alles of niets laatste kwart, met steun van het eigen publiek, pakte HVS gewoon brutaal nog een punt en snoepte er twee af van de concurrent na doelpunten van Kimberly en Jillian. En nu maar hopen dat iedereen weer snel fit is. Volgende week wacht weer een zware pot als onze meiden op bezoek mogen bij Rapide.

 

Bij de uitwedstrijden was er wisselend succes voor HVS. Ons Heren 1 mocht naar Zeeland om te spelen tegen Goes. Boris wist nog wel te scoren maar het eindigde in een 5-1 nederlaag. Dames 3 mocht naar Rotterdam maar niet voor de Fatima Moreira de Melo Cup. Zij speelde tegen de plaatselijke dames 7 en verloren met 8-2. Dames 4 mocht als laatste van de senioren het veld op. Uit in Zoetermeer werd er met 2-3 gewonnen. Eerder op de dag had Dames 2 gewonnen van Leonidas met 0-2.

 

Zo werd er het weekend 6x gespeeld door HVS tegen Barendrecht. 22 keer scoorde HVS en 26 keer Barendrecht. 3 keer winst Barendrecht, 2 keer winst Barendrecht en één keer werd er gelijk gespeeld. Maar dit gelijke spel voelde wel degelijk als een overwinning!

 

En niet vergeten komende vrijdag is de officiële opening van onze spiksplinternieuwe hockeyvelden. Na de opening speelt HVS Heren 1 op het Raboveld tegen een team met oud HVS heren 1 spelers. Op het Jumboveld speelt een mix-team met speelsters van de huidige seniorenteams tegen de veterinnen. Kom dus allemaal kijken onder het genot van een hapje en drankje verzorgd door onze barcommissie. Iedereen is vanaf 19:30u welkom.

 

Allemaal weer lekker trainen deze week. Tot volgende week!