· 

Opnieuw winst voor De Sprint 1.

Duoteam 1 van tafeltennisvereniging De Sprint 1 uit Brielle heeft gisterenavond ook de tweede competitiewedstrijd in de Hoofdklasse A van de najaarscompetitie met grote cijfers gewonnen. Na de 5-0 vorige week tegen Taveba 2, werd het dinsdagavond 4-1 tegen NTTC 1 uit Nieuwerkerk a/d IJssel.

 

Martijn Bekker (links op de foto van Laura Visser) en Demelsa Basie troffen Hans Stapels en Zoran Sovic als tegenstanders. Hans had vorige week zijn beide enkelwedstrijden tegen Dordrecht 1 nog gewonnen, maar moest dinsdag het onderspit delven tegen Martijn en Demelsa. Zoran was nog zonder winst en bleef dat ook. Hij verloor ook nu zijn beide enkelwedstrijden.

De enige dissonant voor het Brielse duo was de verliespartij in het dubbelspel. Daardoor kwam de eindstand van 4-1 op het wedstrijdformulier.

 

 

De Sprintspeelster Demelsa Basie kijkt voor ons uitgebreid terug op de wedstrijd. Waarvoor dank! (redactie)

 

Wedstrijd 1: Martijn- Hans

Eindstand: 3-0: Martijn speelde een goede wedstrijd met een variatie van goede aanvalsballen en ook verdedigende acties. Hans is een vaste speler die zowel met forehand als backhand aanvalt. Toch had hij af en toe moeite met alle ballen die Martijn terug had en maakte hij net iets meer fouten dan Martijn. Terechte overwinning voor Martijn.

 

Wedstrijd 2: Demelsa- Zoran: 3-0

Demelsa moest even inkomen en had in het begin wat moeite met het spel van Zoran, die vooral met forehand mooie spinballen slaat. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Demelsa beter in haar spel en ging ook wat beter variëren. Hierdoor won zij de wedstrijd uiteindelijk ruim met 3-0.

 

Wedstrijd 3: Dubbel 2-3

In deze wedstrijd waren de spelers aan elkaar gewaagd. Zoran die de ballen op tafel houdt, met Hans die harde aanvalsballen slaat, tegenover Martijn en Demelsa die beide willen aanvallen en het spel maken. De games gingen over en weer en bij een 1-2 achterstand en 10-9 achter wisten Martijn en Demelsa het matchpoint weg te werken en de game alsnog binnen te halen. In de vijfde game ging het redelijk gelijk op. Daarna gingen Demelsa en Martijn (voornamelijk ikzelf), wat meer onnodige fouten maken en speelden Hans en Zoran erg goed waardoor de vijfde game redelijk ruim naar NTTC ging.

 

Wedstrijd 4: Martijn- Zoran: 3-1

Martijn was in deze wedstrijd wat passiever dan in zijn eerdere wedstrijd en Zoran speelde hier goed op in en maakte enkele mooie punten en hield zo nodig de bal op tafel. Bij een gamestand van 1-1 maakte Martijn enkele tactische aanpassingen waardoor hij meer druk op de tegenstander kon zetten. Het ging niet gemakkelijk, maar Martijn won uiteindelijk de wedstrijd met 3-1

 

Wedstrijd 5: Demelsa- Hans: 3-1

Hans speelde een mooie wedstrijd waarbij hij met backhand en forehand aanvallend spel liet zien en weinig fouten maakte. Demelsa moest hierdoor zelf de punten maken, wat in het begin wat moeizaam ging. Uiteindelijk wisselde Demelsa blokballen af met aanvallend spel en Hans had het hier lastig mee, waardoor Demelsa de wedstrijd winnend met 3-1 afsloot

 

Demelsa: "Ik denk dat het uiteindelijk een terechte uitslag is en we zijn nog steeds koploper met 9 punten uit 2 wedstrijden. Op naar volgende week vrijdag, uit tegen Avanti 1 in Hazerswoude-Dorp."