· 

Scheidsrechter examens bij HVS.

Dinsdagavond stond de eerste van twee examenavonden voor nieuwe scheidsrechters op het programma bij HVS. Hockeyen is veel leuker als je de regels goed kent en daarnaast zullen de examenkandidaten een paar keer per jaar ingezet gaan worden om de jongere jeugd te fluiten.

Net zoals de examenkandidaten graag goede scheidsrechters willen tijdens de wedstrijd, willen jeugdspelers dat ook en hiervoor zullen zij de nieuwe scheidsrechters dan ook dankbaar zijn, want we moeten het toch met zijn alle doen. 

Daarnaast is het ook voor de eigen ontwikkeling belangrijk om zelf eens wedstrijden te fluiten en mee te maken hoe lastig het soms kan zijn voor een scheidsrechter om alles goed te kunnen zien en een beslissing te nemen. Hierdoor zal je tijdens je eigen wedstrijden je beter kunnen verplaatsen in de scheidsrechter zodra deze een in jouw ogen verkeerde beslissing neemt. Het hockey wordt er gewoon veel leuker door!

 

En wellicht vinden de examendeelnemers het zo leuk dat ze door willen groeien tot bondsscheidsrechter of zelfs tot internationaal FIH Scheidsrechter en zien we ze later terug net als Coen van Bunge op de Olympische Spelen.

We wensen de scheidsrechter (in spé) veel succes tijdens het leiden van de hockeywedstrijden!