· 

Eerste speelronde competitie overige voetbalteams.

De eerste speelronde van de competitie staat voor de deur. Voor Spijkenisse, die landelijk speelt, is het de 4e speelronde.

In de Hoofdklasse A krijgt vv Spijkenisse de mannen van SC Feyenoord op bezoek. Beide ploegen gaan nog niet lekker in de competitie. VV Spijkenisse haalde nog geen enkele punt en Feyenoord speelde 1 keer gelijk (1 punt). Beide ploegen ervaren dat de talenten steeds beter worden en dat het niet meer zo makkelijk gaat. Kan Spijkenisse tegen Feyenoord wel de 3 punten behouden? Of moeten ze weer punten laten liggen? Om 14:30 uur start de wedstrijd op het sportpark Jaap Riedijk.

Foto: website vv Spijkenisse. Fotograaf Yannick Verhoeven.

In de 1e klasse B zal vv Brielle afreizen naar Den Haag om te spelen tegen SV Die Haghe.

Brielle won 2 van de 3 bekerwedstrijden en Die Haghe verloor al haar 3 wedstrijden in de beker. Die Haghe lijkt niet in vorm; Brielle wel.

Vorig seizoen werd het in Den Haag 2-0; in Brielle werd het 1-5.

Wat wordt het vandaag tussen de ploegen die vorig seizoen beide eindigden met 34 punten (1e klasse B)?

Die Haghe en Brielle starten om 14:30 uur op het sportpark Ockenburgh in Den Haag hun competitie.

In de 2e klasse D begint vv Rozenburg thuis tegen De Zwever. Beide ploegen komen uit de 3e klasse. De Zwever uit de 3e klasse C en Rozenburg uit de 3e klasse D. In de beker zijn beide ploegen uitgeschakeld en dus kunnen ze zich focussen op de competitie. Wat zal de eerste wedstrijd in de 2e klasse worden voor Rozenburg? Vanaf 14:30 uur kunt u dat zien op het sportpark West in Rozenburg.

De 2e klasse E begint voor vv Hellevoetsluis thuis tegen Yerseke. VV Nieuwenhoorn gaat naar Oude Tonge en treft daar DBGC.

De laatste keer dat beide ploegen in Zeeland moesten voetballen was het een leuke competitie waarin het ging tussen Hellevoetsluis, Nieuwenhoorn en DBGC. De Zeeland klasse wordt gezien als een makkelijkere klasse dan de indeling met ploegen die ten noorden van Voorne-putten liggen.

 

Wat kunnen de twee Hellevoetse ploegen doen in de eerste wedstrijd van dit seizoen? Nieuwenhoorn was vorig seizoen dicht bij de 1e klasse B. Hellevoetsluis kreeg op het laatst toch nog een dipje en moest toen te vroeg afhaken in de spannende strijd. Hellevoetsluis trapt zaterdag om 15:00 uur thuis af tegen Yereseke en Nieuwenhoorn begint om 14:30 uur in Oude-Tonge tegen DBGC.

De 3e klasse D begint meteen met 2 Voorne-Puttense derby's, namelijk OVV Oostvoorne tegen GHVV'13 (afgelopen seizoen: 2-1) en SC Botlek tegen vv Vierpolders (afgelopen seizoen: 2-3).

In Schiedam speelt FC Vlotbrug haar eerste 3e klassewedstrijd tegen Kethel Spaland. En vv Zuidland ontvang thuis VFC. Ook voor de Zuidlanders de eerste 3e klassewedstrijd.

 

OVV, Vlotbrug, Zuidland en GHVV'13 zullen in oktober ook nog een ronde in de beker spelen. Tot die tijd zullen ze onderling moeten bepalen wie voor de prijzen gaan. Vlotbrug promoveerde, Zuidland degradeerde en Botlek bleef na de nacompetitie toch nog in de 3e klasse D. De competitie wordt aangevuld met teams uit de Waterwegstreek en de laatste 2 teams zijn Rhoon en Rijnmond HS. En vooral Rijnmond HS is een taaie kluif voor veel ploegen als zij thuis spelen.

In de 4e klasse H beginnen we met de wedstrijden: SCO'63 tegen WCR, ZBVH tegen Hekelingen, Abbenbroek tegen NBSVV en Excelsior Rotterdam tegen Simonshaven. De meeste clubs zijn geen vreemden van elkaar. Alleen Excelsior Rotterdam is nieuw.

 

In de 4e klasse I (Goeree-Overflakkee klasse) beginnen we met OFB tegen OHVV, Melissant tegen vv Rockanje en Voetbalvereniging Zwartewaal tegen Herkingen '55. Op 5 oktober is de eerste regio derby in deze klasse. Dan ontvangt Zwartewaal de mannen van OHVV. Op 2 november ontvangen de mannen uit Oudenhoorn de mannen van Rockanje en week later op 9 november staat Rockanje tegen Zwartewaal op het programma. Wat zal OHVV vandaag in haar eerste zaterdag competitie wedstrijd doen?