· 

HV Helius HS1 speelde zaaloefenwedstrijd.

Dat ook dit jaar de focus bij HV Helius HS 1 ondanks de degradatie en het vertrek van een aantal spelers op de zaalcompetitie ligt, blijkt wel uit het feit dat ze vorige week al een trainingsweekend gehouden hebben in de zaal. En ook donderdagavond speelden de mannen, die dit jaar onder leiding staan van Martijn Luijendijk een oefenduel in de zaal. Tegenstander was Atomium 61, niet geheel toevallig beschikken ook die over een nieuwe coach, John Geul. Juist, de vorige hoofdcoach van Helius.

 

Ten opzichte van de vertrokken spelers zijn Michael van Leijden en Jeffrey Prins teruggekeerd in de Hellevoetse hoofdmacht en zal er ook veelvuldig een beroep op spelers uit de Jongens A worden gedaan. Helius begon, zonder de geblesseerde Tom Hovenkamp, niet scherp aan de wedstrijd, waardoor het hoger spelende Atomium een voorsprong kon nemen. Nick Hovenkamp was de eerste die voor Helius het doel trof.

 

Na een 7-10 ruststand, vooral doordat Atomium te makkelijk de ruimtes in de Hellevoetse defensie wist te vinden, was de Hellevoetse ploeg in de 2e helft verdedigend een stuk agressiever. Hierdoor wisten ze de achterstand ongedaan te maken en kwamen bij 14-14 langszij. Ze kregen zelfs de kans op een voorsprong, maar door het missen van een 7 meter wisten ze die niet te benutten. Ondanks dat ze de 2e helft dus zeker gelijkwaardig waren aan hun opponenten, ook door goed keeperswerk van Reinoud Bestebreurtje, Joël Spoor en Laurens Luijendijk, die de speeltijd als keepers gaan verdelen, moesten ze uiteindelijk met 15-18 het onderspit delven. Toch waren er volgens Martijn duidelijke aanknopingspunten om met dit team een goed seizoen te kunnen draaien.

 

Over enkele weken volgt er een nieuw Interviewtje met Martijn over zijn gewijzigde rol en de voorspelling voor dit seizoen.