· 

Een mooi TVS90 verslag van een bevlogen TVS90 triathleet: Angela.

Ik schrijf altijd graag rap stukjes voor anderen voor plaatsing op onze publieke Sociale Media. Een stukje waarin ikzelf ook een hoofdrol speel blijkt wat lastiger. Maar hier is ie dan toch!

Vorige week was het jaarlijkse en beste triathlonfeest van Nederland: Challenge Almere-Amsterdam. Als geboren Rotterdammer vraag ik me nog steeds af waarom Amsterdam er bij genoemd moet worden en dit vervolgens ook op je coole rugzak (gekregen van de organisatie voor je deelname) gedrukt staat, want we komen amper in de buurt van 020, maar toch loop ik er al trots de hele week mee rond. Wanneer je overigens vanaf ‘hier’ op de fiets stapt en naar Amsterdam heen en weer rijdt kom je ongeveer op 180km. De afstand van het fietsparcours voor de Full Distance. Oftewel de volledige klassieke triathlonafstand. Na het zwemmen van 3800 meter in het Weerwater stap je op je fiets voor een rit van 180km door de polders van Flevoland, waarna je lopend nog de marathonafstand (42,195km) mag volbrengen. Zes rondjes rond datzelfde Weerwater als waarin je bent gestart.

Drie TVS’ers stonden aan de start van de volledige afstand. Remco, eigenaar van onze hoofdsponsor @Vivendum heeft dit jaar een zgn. adelslijst in het leven geroepen. Een overzicht van álle TVS’ers die ooit in dienst van de club een hele triathlon hebben gedaan. Al supergaaf om hier überhaupt op te staan, maar voor het verbreken van het clubrecord werd er ook nog eens een leuke bonus in het vooruitzicht gesteld. Een motiverend en ludiek initiatief welke de gemoederen afgelopen dagen wel bezig hield. Het record voor de heren stond al sinds 1996 op naam van Arie Pellekooren. Het record voor de dames stond al sinds 1999 op naam van Erika-Vis Hazelbag. Respectabele tijden van nog meer respectabele atleten! Ware het niet dat zowel ikzelf als Jan voorzichtig onze zinnen hadden gezet op het verbreken hiervan.

Jan lukt dat als eerste van de dag! Na 9 uur, 13 minuten en 21 seconden kwam hij over de finish. Pakte een 2e plaats in zijn Age-Group op het Europees Kampioenschap en krijg bij de finish direct zijn bonus overhandigd. Hard voor gewerkt en goed geoogst op het juiste moment.

Sebastiaan verbrak zijn PR met 10 minuten door in 10:20:45 over de streep te komen. Veel meer had hij er niet over te vertellen. Net als Jan een man van weinig woorden en zoals altijd kort maar krachtig: “een topdag”.

Ikzelf hoopte op een tijd onder het clubrecord en dat is gelukt: 11:30:54. Hiermee verbrak ik ook mijn eigen PR met 1 uur en zeventien minuten. Iets waardoor ik al de hele week met een gekke grijns op mijn gezicht rondloop en een van de redenen waardoor het maken van verslagen vertraging opliep. Na afloop, de tweede reden voor die grijns én de vertraging, werd ik dubbel verrast doordat Sebastiaan met een prachtige ring door zijn knieën ging voor een heuse “finishline-proposal”. We kunnen ons gaan voorbereiden op een feestje want ik zei JA! Wel meer dan 1x keer. 

En dan hebben we nog een aantal toppers op de Middle Distance! Dit is de helft van wat hierboven is omschreven. Maar ‘de helft’ vind ik denigrerend klinken voor de prestaties op deze afstand. Want het blijven veel kilometers en een lange dag.

Piet en Henk maakten hun debuut! Piet geloofde niet dat ie onder de 6 uur zou kunnen finishen maar hij stelde, vooral zichzelf, niet teleur: 5:58:22. De beloofde en uitgedeelde fles wijn voor de beste voorspelling is inmiddels al geconsumeerd.

Henk brak aan het begin van het seizoen zijn sleutelbeen en wat ribben en stelde ‘finishen’, als doel voor deze race na zijn herstel. Stoer dat je na zo een traject toch nog je debuut maakt in een mooie tijd van 6:35:16.

René kwam nog stiekem in zijn TVS tenue voorbij in 5:12:43. Hij had weinigen verteld dat hij meedeed. Door de liefde bevindt hij zich tegenwoordig veel in het midden van het land. Ondergetekende had de deelname in ieder geval gemist. Sorry daarvoor!

Marcel kwam na een aantal kilometer door een medestrijder ten val en beschadigde niet alleen zichzelf maar ook zijn fiets behoorlijk. Met een scheef stuur en een versnelling die alleen nog in zijn zwaarste stand kon trapte hij wel nog ‘even’ een gemiddelde van boven de 35km/u weg. We wisten al dat hij goed kon fietsen. Dit onderstreept het wel. Met dubbele uitroeptekens!!

Aglaia heeft door een voorgenomen tijdelijk emigratie voor haar werk als arts niet de voorbereiding gehad die ze had gehoopt. Echter ging zij met de glimlach die we van haar gewend zijn over het parcours en finishte in 6:50:56.

En tot slot kwam Wesley op deze afstand als eerste binnen. Nog ruim onder de 5 uur in 4:57:50. Ook door drukke werkzaamheden niet veel kunnen trainen. We zijn benieuwd wat hierin zit als dit in de toekomst wel het geval is! Knappe tijd.

Het was een mooie mooie mooie dag. Almere kleurde weer oranje: Een complete tribune vol supporters gaven je met gejuich, geschreeuw en zelfs toeters het gevoel of je de winnende goal in de Champions League Finale had gescoord: “Die zijn er allemaal voor mij!!” riep ik nog lachend naar één van de speakers. Hoe een ieder, het hele weekend/dag aanwezig of nog even snel na zijn of haar wedstrijd naar Almere gespurt, er stond is mijns inziens bijzonder. Maar we hebben dan ook een bijzondere familie: EEN TVS-FAMILIE!

 

Tot volgend jaar Almere (en een beetje Amsterdam dan)!

© Angela

(Angela Krijgsman)