· 

ttv De Sprint 1 verslaat DHC 2 met 8-2

Tafeltennisvereniging De Sprint trok met het 1e reguliere team vandaag naar Delft. DHC 2 was de tegenstander. Een grote overwinning, net als vorige week tegen Taveba 2, zou het vervolg van de competitie in de Hoofdklasse C een stuk makkelijker maken. Op papier was dat mogelijk. En de opdracht slaagde: 8-2.

 

Martijn Bekker (foto) beet het spits af Jeroen van Haaften. Martijn opende sterk met 11-3 winst in de eerste game. Met 11-7 en 12-10 vocht Jeroen zich terug en nam een 2-1 voorsprong. Omdat Martijn op zijn beurt de vierde game er uit sleepte (14-12) moest de vijfde game de definitieve beslissing brengen. Hierbij bleek Jeroen net iets succesrijker dan Martijn. De Sprint op achterstand!

In de tweede wedstrijd van de middag speelden Sacha Ykema (foto) en Samenda Schipper tegen elkaar. Sacha won overtuigend zijn wedstrijd al liet hij de derde game nog even aan Samenda: 7-11, 4-11, 11-5, 9-11.

Ook Martin Lankair mocht tegen een vrouw in het strijdperk: Flora Wu. Martin moest duidelijk in de wedstrijd komen en verloor de eerste game met 4-11. Vervolgens pakte hij de wedstrijd voortvarender aan en wist vrij eenvoudig de wedstrijd naar zich toe te trekken: 11-5, 11-6, 11-7. Met een 2-1 voorsprong gingen de Briellenaren naar het dubbelspel.

 

Sacha en Martin speelden het dubbel tegen Jeroen en Flora. Ze troffen weinig tegenstand van de Delftse spelers. Met duidelijke cijfers kwam De Sprint op de gehoopte 4-1 voorsprong: 11-8, 11-8, 11-2.

Of Martijn moest wennen aan de gedachte van drie enkelspelen, of hij ervoer dat de reguliere competitie toch wat sterker is dan de duocompetitie. Ook in zijn tweede enkelspel van de middag had hij vijf games nodig om de wedstrijd te beslissen. Tegenstander Samenda bood enorm pittig tegenstand. Gelukkig voor Martijn en zijn teamgenoten trok Martijn de wedstrijd dit keer in de vijfde game wél naar zich toe: 11-9, 13-11, 6-11, 7-11 en 11-7. 

Martin (foto) trof in de tweede enkelwedstrijd de sterke Jeroen. Ook Martin kon Jeroen niet verschalken en verloor in straight games met 6-11, 8-11 en 6-11. De tussenstand: 2-4 in Brielles voordeel.

In de daaropvolgende wedstrijd kende Sacha weinig moeite met Flora. Zij had niets in te brengen en verloor met 11-3, 11-6 en 11-8.

Samenda was in de 8e wedstrijd van de middag duidelijk van plan van zich af te bijten. En dat lukte deels. Het leverde haar echter niet de overwinning op. Martin won met 11-6, 11-9 en 11-9. De Brielse winst was binnen: 6-2 !!! 

 

Het doel was zoveel mogelijke punten te scoren om de rest van de wedstrijden wat relaxter aan te kunnen pakken. Het zou dan ook prettig zijn als Sacha en Martijn hun laatste partijen in Brielles voordeel zouden beslissen. Dat deden beide heren ook! Martijn won met 3-1 (11-8, 7-11, 11-3, 11-3) van Flora en Sacha bleef ongeslagen door ook zijn wedstrijd tegen Jeroen knap te winnen: 3-1 (11-13, 11-7, 11-8, 13-11). Hij werd hiermee Man of the Match!!! 

 

Na de 9-1 vorige week in de thuiswedstrijd tegen Taveba 2, nu dus een 8-2 overwinning in Delft tegen DHC 2.

Een prima begin van deze najaarscompetitie waarin maar liefst vier teams degraderen omdat de competitieopzet in het voorjaar verandert. Het goede begin is het halve werk in de doelstelling bij de bovenste vier teams te eindigen. 

Volgende week zaterdag 28 september volgt de thuiswedstrijd tegen het Goudse Vriendenschaar 3. De Briellenaren kunnen dan wel meer tegenstand verwachten. Maar het team kan de wedstrijd met vertrouwen ingaan.

 

Met dank aan Sacha Ykema voor de uitgebreide informatie en foto's.