· 

vv Rozenburg wint 1e competitiewedstrijd.

Na 5 jaar afwezigheid keerde vv Rozenburg vandaag weer terug in de 2e Klasse met een thuiswedstrijd tegen de Zwerver.

 

Op een zonovergoten West ging de eerste helft redelijk gelijk op. Na een half uur kwamen de gasten echter, door miscommunicatie achterin, op voorsprong. Vlak voor rust wist Rozenburg de stand weer gelijk te trekken door een doelpunt van Nick de Bil. Het had voor rust nog mooier kunnen zijn voor de Rood-Gelen, maar jammer genoeg schoot Marnix Sonneveld op de paal.

 

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud toen Nick wederom het net wist te vinden. Rozenburg dus op een 2-1 voorsprong. Vlak hierna legde de scheidsrechter de bal, na een handsbal, op de stip. Maar gelukkig wist Ünal Bayka deze vakkundig uit het doel te ranselen. De Zwerver bleef drukken en Unal moest nog een aantal keer zijn kwaliteiten laten zien. In de blessuretijd was Rozenburg nog dichtbij de derde goal, maar wederom werd de paal geraakt. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was de einduitslag dus 2-1 in Rozenburgs voordeel: eerste driepunter voor de Rood Gelen!

 

Volgende week wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd tegen Vitesse Delft. Tot dan!


“Het was vooral een overwinning van het collectief”, liet Rozenburg aanvoerder Bryan van der Laan optekenen en daar zat zeker een kern van waarheid in. Maar doelman Ünal Bayka eiste toch wel een hoofdrol op. Stoppen van een penalty en zeker drie één op één situaties en een aantal spectaculaire reddingen hield hij zijn ploeg op cruciale momenten in de race. Lees verder op www.sportenrozenburg.nl voor meer info Jan Groenendijk.