· 

Doelpuntenfestijn bij openingsduel SCO'63: 6-4.

Het openingsduel tussen SCO' 63 - WCR verveelde voor het neutrale publiek geen minuut. Het stormachtige begin werd de volle 90 minuten doorgetrokken. Het duel tussen twee ploegen die aan het einde van de competitie bovenin worden verwacht, viel in het voordeel uit van SCO '63.

 

Het duel was koud begonnen of spits Sturrus opende zijn rekening in de competitie. Een doodspelmoment viel na meerdere klutsen binnen de bekende zestien voor de voeten van de aanvaller. Hij twijfelde geen moment en kegelde de bal tegen het net 1-0.

 

Het startsein voor een boeiend duel waar een nog niet compleet en versterkt WCR snel de rug wist te rechten. De gasten draaide snel de score om. Eerste kwam WCR op 1-1 na een handige spitsengoal en een paar minuten later kwam WCR op voorsprong. Na een indraaiende bal werd de verdediging van SCO '63 geklopt in de lucht en kopte WCR de 1-2 binnen.

Het was daarna weer de beurt aan het koningskoppel voorin om de stand gelijk te trekken voor de gastheren. Hassel ontsnapte op rechts en lag de bal op een presenteerblaadje voor Sturrus. 2-2

Een tweede helft volgde waar ongeveer iedere bal op doel tot doelpunt werd gepromoveerd en Hassel wederom zijn klasse toonde.

 

Zo ook bij de 3-2. Aangespeeld in de 16 was hij niet van de bal te krijgen en tikte de bal richting Bhugwansing. Zijn curve in de verre hoek was onhoudbaar voor de keeper en zo kwam SCO '63 op 3-2.

Bij de 4-2 waren de rollen omgedraaid. Bhugwansing bediende Hassel die na een solo een paar WCR'ers het bos instuurde en ongeveer vanaf de achterlijn met een pegel voor de 4-2 zou tekenen.

Kenmerkend voor deze wedstrijd was dat vanaf de aftrap WCR de 4-3 zou scoren. De veilige marge voor SCO '63 verdween dus nog sneller dan de bekende "sneeuw voor de zon".

 

De thuisploeg bleef ook na dit "tikje" aandringen en zag Stolk zijn eerste doelpunt voor SCO' 63 maken. De nieuweling schoot een afvallende bal vernietigend raak en bracht SCO '63 zo op 5-3.

Vanaf dit moment werd het iets rustiger en leek er vrij weinig meer aan de hand. Tot ook de bekende, "het fenijn zat hem in de staart", voor het eerst genoemd mag worden dit seizoen. Een goede voorzet van WCR werd binnengeschoten door de opgekomen rechtsback van WCR. Het werd dus nog spannend de laatste 5 minuten.

 

Het was uiteindelijk Fortes Varela die aan alle onzekerheid een einde zou maken. Na aangespeeld te zijn door Stolk, pingelde hij zich een weg tussen 4 WCR'ers binnen de 16 en punterde de bal langs de doelman. 6-4

Een mentaal potje waar SCO '63 dus uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Volgende week mag men op bezoek bij Piershil. Aftrap 14:00 uur.

 

Eindstand 6-4 (2-2)
1-0 W. Sturrus
1-1
1-2
2-2 W. Sturrus (C. Hassel)
3-2 S. Bhugwansing (C. Hassel)
4-2 C. Hassel (S. Bhugwansing)
4-3
5-3 J. Stolk (F. Fortes Varela)
5-4
6-4 F. Fortes Varela (J. Stolk)

 

Opstelling:
R. Groenendijk - E. Starke, P. Monteiro, S. Berkman, D. van Dorp (K. Starke) - J. Stolk, T. Klaassen (c) (C. Pattiapon), S. Bhugwansing, F. Fortes Varela - W. Sturrus, C. Hassel