· 

Nederlaag Spivo Dames 1.

De eerste competitiewedstrijd heeft de dames van Spivo niet gebracht wat ze ervan verwacht hadden. In Sint Anthonis gingen de Spijkenissers met 3-1 ten onder tegenover een gretige tegenstander. Spivo liet bij vlagen sterk spel zien, maar constant was het niet. Lees hier het verenigingsverslag op de Spivowebsite:

 

SPIVO NOG NIET OP STOOM

 

De eerste competitiewedstrijd heeft de dames van Spivo niet gebracht wat ze ervan verwacht hadden. In Sint Anthonis gingen de Spijkenissers met 3-1 ten onder tegenover een gretige tegenstander. Spivo liet bij vlagen sterk spel zien, maar constant was het niet.

 

Na de gebruikelijke middagwandeling moest Spivo, zoals ook gebruikelijk in Sint Anthonis, lang wachten tot er gestart kon worden met de warming-up. Het was basisspelers Maaike, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte meteen duidelijk dat het vandaag ergens om ging. Beide teams maakten met veel geweld hun side-outs. Vervolgens was het Somas dat Spivo voor het eerst serieus onder druk zetten met de service. Spivo werd slordiger en het gat werd almaar groter. Series opslagen van invaller Daisy en Maaike brachten Spivo nog een aantal punten op rij, maar de inhaalrace kwam te laat (25-18).

 

Megan produceerde in het begin van set 2 enkele goede services, maar de teams ontliepen elkaar weinig in de beginfase. Katja serveerde Spivo naar een gaatje van drie punten, maar door een serie eigen fouten werd die voorsprong verspeeld. Spivo ontwikkelde deze set meer servicedruk en kon daardoor opnieuw uitlopen op Rachelle’s service naar 9-14. Dat Somas vandaag ook sterk serveerde lieten ze zien en de thuisploeg nam de leiding over. In tegenstelling tot set 1 zat er deze set meer vechtlust in de ploeg. Spivo knokte voor elke bal op wederom op de service van Rachelle sloeg Spivo een gat. De springveer van Spivo tekende voor de laatste vier punten van de set (22-25).

 

Met een blokpunt van Megan begon Spivo sterk aan de 3e set. Ook nu wist geen van de ploegen gelijk de leiding te pakken. Tot 7-7 liep het gelijk op. Somas pakte twee punten op rij, maar op Rachelle’s opslag en dankzij scores van Daisy kwam Spivo op 9-12. Vanaf dat moment ging Somas beter blokkeren. Het leverde de thuisploeg een gaatje op dat ze lang wisten vast te houden. Ondanks dat Spivo aan het net steeds meer moeite had om te scoren, deden de Spijkenissers dat wel vanaf de servicelijn. Ook Charlotte, waarschijnlijk de beste aan Spivo-zijde deze wedstrijd, plukte een hoop ballen van de grond. Maaike maakte een mooie serie en bracht Spivo terug tot 18-18. Vervolgens moest Spivo opnieuw een gaatje toestaan en dat kon niet meer gerepareerd worden (25-21).

 

Somas pakte direct de leiding in set 4. Spivo was te statisch in zowel passing als verdediging en daardoor liep de achterstand rap op. Spivo begon met wisselen en met name Anouk viel goed in. Aanvoerder Alicia deed vanaf de servicelijn nog wat terug, er werd hard gewerkt en ook beter gespeeld. Het gat van 5 á 6 punten dat in de beginfase werd opgelopen kon echter niet meer gedicht worden (25-17).

 

Vorig jaar eindige Spivo nog nipt boven Somas op de ranglijst. Vandaag was dat echter niet te zien, omdat Somas een sterke dag had en wij niet. Eén punt is de oogst van de eerste speeldag en daar moeten we het mee doen. We krijgen nu twee thuiswedstrijden op rij en dat zijn mooie kansen om punten te pakken! 

 

Foto: vooraf had het team bij de selfie er nog alle vertrouwen in.