· 

Rockanje maakt het zichzelf lastig bij Melissant.

Evenals vorig seizoen was de competitie start bij en tegen Melissant. De uitwedstrijd bij Melissant is voor Rockanje altijd al een lastige klus en dit werd deze middag niet anders. Hoewel de thuisclub een in de eerste helft een licht veldoverwicht had was het Rockanje dat de gevaarlijkste ploeg was (foto: archief).

 

Al na 9 min. verscheen de 0-1 op het denkbeeldige scorebord. Noah Kompagne zette met een lange bal Yoerie t Mannetje aan het werk deze zette ondanks dat de keeper er nog aan zat Rockanje op voorsprong . Halverwege de eerste helft kwam Rockanje zelfs op 0-2 Menno Schruyer was de laatste schakel in een lange goedlopende Rockanje aanval. Geen vuiltje aan de lucht leek het, Rene vd Meyden moest enkele minuten voor rust nog wel een keer handelend optreden om de aansluitingstreffer te voorkomen. In de 44e minuut kwam Melissant met 10 man te staan vanwege een te grove charge tegen Thomas Looi, rust 0-2.


Na rust leek de wedstrijd snel beslist in de 47e min. tikte Vince Keller een vrije trap van Sven groenenboom binnen 0-3. De 10 man van Melissant gaven zich echter niet gewonnen, allemaal een schepje er boven op en ze waren de gelijke aan Rockanje. Rockanje vergat na de 0-3 de wedstrijd volledig in het slot te gooien door een aantal goede kansen onbenut te laten. In de slotfase kreeg het hiervoor bijna nog het deksel op de neus, uit het niets was er blijkbaar hands gemaakt strafschop ! Deze werd onberispelijk ingeschoten 1-3. De 10 van Melissant gooiden er nog een schepje bovenop en Rockanje moest noodgedwongen terug. Er waren nog 12 min. te gaan. In de 83e min opnieuw een strafschop voor de thuisclub, aanvankelijk werd de bal door Rene vd Meyden gestopt maar vanuit de rebound werd het alsnog 2-3. Er ontstond een hectische slotfase waar Rockanje ineens alle zeilen bij moest zetten om de 2-3 over de streep te trekken, met nog eens 8 min. blessuretijd lukte het en konden de punten mee naar Rockanje. Een uitslag waar vooraf getekend voor zou zijn, dat het nog zo moeilijk zou worden had Rockanje volledig aan zichzelf te wijten.