· 

Uitgebreid verslag Vrouwenvoetbal vv Zuidland.

Zuidland Vrouwen; Kans van 1 op 243…

 

Uitgaande van 22 competitiewedstrijden per seizoen is dat 1 x in de 11 seizoenen. Het lukt de vrouwenteams van Zuidland al in de eerste competitieronde van dit seizoen; met 5 vrouwenteams alle 5 de wedstrijden winnen. Voor de scholieren; Kansberekening zegt immers dat de kans dat je een wedstrijd wint 1/3 is dus is de kans dat je ze alle 5 wint = 1/3 x 1/3 x 1/3 x 1/3 x 1/3. Extra knap is dat het gebeurd in een weekend waarin teams verre van compleet waren; bij de Vrouwenselectie ontbraken maar liefst 11 speelsters.

 

Om met Vrouwen 1 te beginnen; uit om 17.00 uur bij IFC in HIA stond het team al na 2 minuten achter. Dat was niet het begin waarop gehoopt was. Kwartier later werd de 1-1 gemaakt door Demi Smolders. Na de rust 1-2 door Ryanne Mol, en in de slotfase was IFC aan het drukken maar scoorde Ryanne nogmaals in de 94e min de 1-3.

 

Thuis tegen Fc Axel Vr1 had Zuidland Vr2 het lastig. Zeker in de eerste helft hadden de bezoekers de mogelijkheden om de score te openen. Laura vd Wagt stond echter prima en daarnaast waren de spitsen ook niet scherp. In de 2e helft het enige moment; als je met je handen omhoog in de 16 een duel aangaat moet je het niet gek vinden als je een strafschop tegen krijgt als de bal er tegenaan komt. Nota bene de van Vr5 geleasede Karin van Elderen (enige wissel) ging achter de bal staan en schoot eerst de bal tegen de keepster maar zorgde zelf voor de rebound. 1-0 en dat was ook de eindstand.

 

Vrouwen 3 op herhaling na de 5-1 overwinning in de beker vorige week tegen GHVV’13 Vr1 maar dan nu aan de andere kant van de Groene Kruisweg. GHVV uit op revanche maar die kregen ze niet. Jamy van Cleemputte zorgde voor de 1e 2 treffers, waarna GHVV iets terug deed. Noa van Wezep maakte met eveneens 2 doelpunten af. Wederom een ruime zege in de derby.

 

Vrouwen 4 mocht naar Stellendam, wat sinds kort is toegevoegd aan de 5e klasse. Onze jonkies konden ook de eerste overwinning noteren. Door doelpunten van Jinte Kooistra, Nadia Roest en Caitlin Stoker werd het 0-3 voor de Slandse meiden. Een mooi begin van het seniorenseizoen van onze meiden.

 

Tot slot de cupfighters Vrouwen 5; uit bij Rockanje Vr2. Dit werd geen lastige middag voor de dames; de ruststand was echter maar 0-1 door de vandaag jarige Jet Lisa Verbeek, van harte meid. Dat had nog wat hoger moeten zijn, Gerda kreeg pas na 35 minuten de eerste bal in de handen. Na de rust niet veel anders; 0-2 door een uitzinnige Betty van Brunschot, direct erop 0-3 door Esmee Verploegen en dit-weekend-recordhouder-penalty-missen Karin van Elderen schoot weer tegen de keepster maar nu was de rebound voor Lisa Verbeek. 0-4 en ook een mooi begin voor Vr5!

 

Nu maar hopen dat we geen 11 seizoenen hoeven te wachten op de volgende perfect score!