· 

Voor vv Zuidland VR2 is de eerste klap een daalder waard.

De voortekenen waren nou niet echt je van het, de Slandse selectie moest maar liefst 10 speelsters missen en ’s morgens moest Gwyneth zich nog ziek afmelden ook. De 1e competitiewedstrijd in de 3e klasse tegen Fc Axel Vr1 moest gespeeld worden met 1 wissel, Karin werd weer van Vr5 geleend. Nu waren de bezoekers ook niet echt ruim bemeten, want ook op hun formulier stonden slechts 12 speelsters.

 

Onder leiding van Jaap van Kranenburg die een prima pot floot werd afgetrapt. Na 3 minuten de eerste kans als uit een hoekschop van Serena de meegekomen Natascha curieus kopt, maar wel op de bovenkant van de kruising. Romy schoot 2 minuten later hard over. Hierna kwam Axel in de wedstrijd met een heel fanatiek meelevende coach aan de zijlijn. Een Zeeuwse babbelaar zeg maar. Een verkeerde aanname achterin zorgde ervoor dat Axel een schietkans kreeg, die werd een prooi voor Laura die een puike pot keepte en terecht op voetbal.nl woman of the match werd.
Kwartier gespeeld en Demi (E) die op 20 meter een achterwaartse actie maakt met een panna, het schot is net onder de lat voor de keepster.

In de laatste fase van de eerste helft mochten we niet mopperen, want Axel had in die fase het beste van het spel. Een 1 op 1 situatie kon door Laura gered worden met de benen, en Joyce blokte het schot dat volgde. Ook de rechtsbuiten kon er vandoor gaan maar schoot te snel waardoor deze in de handen van Laura belandde.

 

Rust met 0-0 en daar kon Zuidland waarschijnlijk iets meer mee leven dan Axel. Axel wilde doordrukken en meteen na de rust kon Laura alweer in actie komen. 20 minuten gespeeld in de 2e helft als een hoge bal in de 16 met een Axelse arm beroerd werd. Gemopper aan de kant bij Axel dat hier een strafschop gegeven wordt maar als je de hand omhoog het duel aangaat is het nu eenmaal al snel een pingel. Wel frappant dat aan Slandse kant niemand staat te trappelen om de pingel te nemen, zodat Karin maar naar voren stapt om m te nemen. Het zat haar niet mee deze zaterdag met de strafschoppen, want de bal werd gekeerd door de keepster. Met ware doodsverachting stortte zij zich naar voren voor de rebound en achteraf geveld met een pijnlijke kuit wist ze de bal langs de keepster te schieten. Deze voorsprong wilden de dames graag over de streep trekken, maar dat was met de resterende speeltijd, nog een helse opgave. De grootste kans voor Axel komt uit een duo hoekschoppen, Laura kan er 1 niet klemmen waardoor deze voor een Zeeuws voetje terecht komt. Een gegeven kans die niet verzilverd werd, de bal ging tot opluchting van de thuisploeg hoog over. Axel probeerde uiteraard wel te drukken en schoof steeds verder door, maar uiteraard worden dan de ruimtes klein en is het niet makkelijker. De Slandse verdediging met Jill, Donna, Natascha en Joyce gaf geen krimp en anders was Laura er nog. Vivian schoot nog een keer diagonaal over na een pass van Demi en een heerlijke uittrap van Laura zorgde ervoor dat de bal in de linker hoek kwam. Vivian geloofde erin en veroverde bij de vlag de bal. De voorzet werd onderschept door de keepster.

De 5 minuten extra tijd werd niet benut door Axel zodat coach Arnold Engels met een grote glimlach van het veld stapte. Een met een knipoog naar het summiere verslag van de eerbiedwaardige tegenstander; als we compleet waren geweest was de uitslag hoger geweest….