· 

vv Spijkenisse harkt eerste competitiepunt binnen tegen SC Feyenoord.

Foto: Yannick Verhoeven (website vv Spijkenisse).

 

En, eindelijk kregen in de competitie de kemphanen waar ze allebei recht op hadden en bleven de toevalligheden, die een wedstrijd kunnen beslissen achterwege. Spijkenisse en SC Feyenoord lieten het publiek zien dat ook een 0-0 wedstrijd een aantrekkelijk schouwspel kan zijn.

 

Spijkenisse - Beide ploegen werkten hard, schepten zich kleine kansjes en konden uiteindelijk vrede hebben met dezelfde einduitslag als waarmee ze de ontmoeting begonnen: 0-0.

,,Het was een goede, aantrekkelijke wedstrijd met aan beide zijden ook evenveel kansen," vond ook Joop van der Hor, de columnist van het weekblad De Botlek, dat komende week voor de laatste keer op de deurmat valt en ophoudt te bestaan. ,,Ik vond die nummer 17 bij Spijkenisse de beste. Handig met de bal, snel, werkt ontzettend hard en geeft goede passes."

Maar niet alleen Felino Jardim speelde een goede wedstrijd. Trainer Peter Wubben husselde met de opstelling en Robert Michilsen, Alessandro Franzoso, Danny Groos 

en Ryan Purvis maakten het verkregen vertrouwen van hun trainer waar. ,,Ik ben hier drie keer eerder geweest," verklaarde Joop van der Hor zijn belangstelling voor Spijkenisse. ,,Wanneer weet ik niet meer, maar lang geleden. Zelf was ik geen noemenswaardige voetballer. Mijn twee broers wel. Hebben jaren bij Meeuwenplaar gespeeld."

Ondertussen lukte het noch Spijkenisse, noch SC Feyenoord elkaar de wil op te leggen. Beurtelings koesteren de clubs de sporadische kansjes zonder de vijandelijke vesting beslissend te doorboren. Bovendien stonden de doelmannen Michael Termijn van de thuisclub en Rick van der Burg bij de bezoekers hun mannetje en lieten geen krimp. ,,Aantrekkelijke eerste helft," constateerde Joop van der Hor, die net zoveel oog voor de randverschijnselen had dan voor het voetballen.

 

Afgeleid

Zo werd Joop van der Hor op de hoogte gesteld van de nakende basisplaats van Robbert de Vos bij Emmen tegen het grote Feyenoord in de eredivisie. Raakte hij in gesprek met Gerrit van Buuren die zich momenteel inzet voor de realisatie van een gehandicaptenvoorziening en legde hij met Theo Teitsma zijn hoedanigheid en betekenis als ambtenaar van de burgerlijke stand bij de gemeente Rotterdam onder een vergrootglas. 

 

Ondertussen tikte de tijd in de tweede helft weg en verslapte af en toe de accuratesse in de defensie.  Kansen hoopten zich op, maar de doeltreffende afronding bleef achterwege.  Tot in de slotfase. Eerst rook SC Feyenoord aan de winst, doch in de kluwen van spelers verdween de bal net niet in het doel.

Ook de mooiste actie in de wedstrijd kreeg niet de bekroning die het eigenlijk verdiende. Op de rechterflank trok twee minuten voor het eindsignaal de rechtervleugel verdediger Yassire Hamdani ten strijde. Uit zijn voorzet kwam het leder exact op de kruin van de al in de lucht hangende Serginho van Axeldongen. Het kleinnood leek in het vijandelijke doel te verdwijnen maar met een katachtige reactie voorkwam doelman Rick van der Burg averij voor zijn ploeg, bij het scheiden van de markt. De punten werden dus terecht broederlijk verdeeld. Spijkenisse was voldaan over het behalen van het eerste competitiepunt en Joop van der Hor behaalde nog een persoonlijk succesje door een foto van zichzelf te scoren met Mike Obiku om zijn Rotterdamse ego nog eens op te vijzelen.

 

Spijkenisse-SC Feyenoord 0-0 (0-0).

 

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Danny Groos, Demi Gosepa, Felino Jardim, Alessandro Franzoso (82' Youri Verschoor), Robert Michilsen (69' Daan Bourgonje), Ryan Purvis, Serginho van Axeldongen, Marvin van der Pluijm (62' Stevie Suares).

SC Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Jerry Tieleman, Sanzio Diëtetich (60' Adil Akanioul), Joris van Eijck, Junior Obiku, Sandin Avdic (42' Tim Schoonheijm), Quincy Oosterom, Khalid Rahli, Jordy de Zwart (74' Luke Homan).

 

Bijzonderheden: De redelijk leidende scheidsrechter Martijn Gems gaf geel aan Robert Michilsen, Ryan Purvis en Yassire Hamdani (allen van Spijkenisse).

 

Man of the match werd Felino Jardim, die een cadeaubon ontving van The Jagger Casino; sponsor van de vv Spijkenisse en businessclub partner.

 

Aantal toeschouwers: 600.